Ексклюзиви
пʼятниця, 20 вересня 2019 15:21

Вибори на Донбасі: Пристайко прокоментував голосування переселенців

Вибори на Донбасі: Пристайко прокоментував голосування переселенців
Організація голосування переселенців на виборах на окупованих територіях Донбасу є колосальною проблемою, — Пристайко. ФОТО: УНІАН

Було б справедливо, якби переселенці голосували на місцевих виборах на окупованій частині Донбасу. Утім, організація їхньої участі є колосальною проблемою.

Так, голосування переселенців в інтерв'ю "Європейській правді" прокоментував міністр закордонних справ Вадим Пристайко.

"Мені здається, що було б справедливо, щоб люди, які через війну були вимушені переселитися і при цьому не втрачали зв'язок зі своєю малою батьківщиною, також обирали нову місцеву владу. Адже ми розраховуємо, що вони повернуться додому, а отже, ця влада керуватиме тими людьми, і вони мають вплинути на її обрання.

Але якщо ви запитаєте, яким чином ми їх перевеземо чи як для них провести вибори – то це колосальна проблема. Ми її не вирішимо навіть у мирний час. І таких питань – безліч. Наприклад, скільки виборців, хто складає списки, хто їх перевірить?" — сказав міністр.

Та додав, що ці нюанси не прописані у "формулі Штайнмаєра", яку усно погодила Україна на засіданні ТКГ у Мінську — "у ній є лише те, що "особливий статус" запроваджується у момент проведення виборів".

Пристайко як голова МЗС зазначив, що рішення щого голосування переселенців має ухвалити Рада і ЦВК. Міністерство лише може висловити очікування або рекомендації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС пояснили, чому Україна не підписала "формулу Штайнмаєра"

18 вересня міністр закордонних справ Вадим Пристайко погодився на "формулу Штайнмаєра", щоб врегулювати ситуацію на окупованій частині Донбасу.

"Формула Штайнмаєра" передбачає надання Донбасу особливого статусу, місцеві вибори за стандартами ОБСЄ, після цього — виведення російських військ і встановлення контролю над кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Вибори на Донбасі: Пристайко прокоментував голосування переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути