понеділок, 16 листопада 2020 10:50

Вибори мерів: хто де перемагає

Вибори мерів: хто де перемагає
На одній із дільниць у Луцьку, 15 листопада. Фото: "Суспільне"

15 листопада відбулося повторне голосування з виборів міських голів у 4 обласних центрах - Одесі, Сумах, Луцьку і Херсоні.

Одеса

За даними екзитполу Київського міжнародного інституту соціології, перемагає чинний мер Геннадій Труханов - 56,7% голосів виборців.

Кандидат від ОПЗЖ, нардеп Микола Скорик — 40,9%. Соціологи опитали 2126 виборців на 40 дільницях, похибка не перевищує 3−4%.

"Дані екзитполів відповідають даним нашого штабу. Судячи з попередньої інформації, ми здобули перемогу", - заявив мер.

Суми

Штаб чинного мера, кандидата від "Батьківщини" Олександра Лисенка повідомив про його перемогу.

За його інформацією щодо паралельного підрахунку голосів, Лисенко перемагає з результатом 61,12%. Кандидат від "Європейської солідарності" Вадим Акпєров набрав 38,8%, повідомляє "Суспільне"

За результатами паралельного підрахунку голосів, який проводив штаб Акпєрова, Лисенко набрав 63%, Акпєров - 37%. Підрахунок ще триває, повідомили у штабі кандидата від "ЄС".

Луцьк

ТВК прийняла протоколи всіх дільничних виборчих комісій та оголосила результати голосування. Завершили приймати протоколи о третій ночі 16 листопада, повідомляє "ВолиньPost"

За підрахунками на всіх 109 дільницях, результати претендентів на крісло мера у другому турі такі: Ігор Поліщук (партія "За майбутнє") – 24 351 голос, Богдан Шиба (самовисуванець) – 19 021 голос. Різниця між кандидатами – 5 330 голосів.

Херсон

Заступник голови парламентського комітету з аграрної та земельної політики, нардеп із групи "Партія "За майбутнє" Ігор Колихаєв заявив, що перемагає на виборах мера. Посилається на паралельний підрахунок голосів, який проводив його штаб, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

За даними штабу, за Колихаєва проголосували 65,13%. За його опонента, ексмера Херсона Володимира Сальдо вдвічі менше - 34,87%.

Також мерів обирали у Краматорську (Донецька обл), Кам'янці-Подільському (Хмельницька обл) та Українці (Київська обл).

У Краматорську за попередніми підрахунками ТВК перемогу здобув депутат міськради від партії "Наш край"​ Олександр Гончаренко. Він отримав 57,86% голосів, повідомляє "Суспільне". Чинний мер міста Андрій Панков - 40,47%.

У Кам'янці-Подільському переміг кандидат від ВО "Свобода" Михайло Посітко. За даними ТВК, він отримав 58,33% голосів. Самовисуванець, колишній нардеп і "регіонал" Володимир Мельниченко - 41,66%.

За результатами паралельного підрахунку голосів, на виборах міського голови Українки перемагає кандидат від "Європейської солідарності" Олександр Туренко, повідомила народний депутат Вікторія Сюмар у Facebook.

За її даними, 2852 голоси отримав Туренко, 2450 - Оксана Кирилюк ( кандидат від "Слуги народу").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Другий тур виборів: порушено 7 кримінальних справ

Явка у 2-му турі виборів мерів 15 листопада становила 24%, повідомила ЦВК.

22 листопада 2-й тур виборів мера відбудеться у Дніпрі, Кривому Розі, Слов'янську, Ужгороді, Броварах, Дрогобичі, Львові, Полтаві та Рівному.

Зараз ви читаєте новину «Вибори мерів: хто де перемагає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути