понеділок, 21 травня 2012 15:43

Вибори мера Києва відкладають через Кличка – політолог

Вибори мера Києва відкладають через Кличка – політолог
Опозиція хоче розмістити Кличка у київській резервації - Володимир Фесенко. Фото: obozrevatel.com

Проведення виборів мера Києва у 2015 році неконституційне, тому що це є перевищенням терміну повноважень. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Вибори у столиці можливі в нинішньому році не тільки тому, що спливає термін повноважень нинішнього мера Леоніда Черновецького. Насправді тут така сама ситуація, як і з терміном повноважень Верховної Ради. Свого часу парламент збільшив його для всіх представників органів влади, в тому числі місцевого самоврядування, до п'яти років. У зв'язку з цим були призначені нові дати парламентських виборів. Хоча народні депутати, як і Черновецький, обиралися на чотири роки", - зауважив він.

Експерт припускає, що вибори мера столиці можливі в наступному році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин доручив нардепам визначити дату виборів мера Києва

"Найбільш логічний та доцільний варіант, коли мера Києва обирають разом із міською радою. Тоді в нього є шанс паралельно в ході виборів сформувати свою більшість в раді, аби він міг ефективно працювати на своїй посаді", - зазначив Фесенко.

За словами політолога, парламентська більшість може і без опозиції призначити дату виборів.

"Але зараз відчувається, що сценарії по проведенню виборів в липні відкладають. Відбувається корекція виборчої стратегії. Це пов'язано із фактором Віталія Кличка. Кажуть, ніби "регіонали" побоюються звинувачень у фальсифікаціях. Це смішно. Вони ніколи цього не боялися, і їх це не зупиняло. Тут ситуація виглядає трошки інакше. Їм важливо переключити увагу Кличка на парламентські вибори. А опозиції навпаки. Вона хоче зациклити Віталія на Києві, аби зменшити вплив його партії, як конкурента, на парламентських виборах. Для цього потрібно заключити Кличка у київську резервацію", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Вибори мера Києва відкладають через Кличка – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути