середа, 26 серпня 2020 19:48

Вибори мера Києва: хто змагається за головне крісло столиці
7

У рейтингу кандидатів на виборах мера Києва лідером є Віталій Кличко, за якого б віддали свої голоси 41,7% опитуваних. За шоумена Сергія Притулу - 11,6%, за Ірину Верещук - 9,4%, за Олександра Пальчевського - 9%. З серпня минулого року електоральна підтримка Кличка зросла майже вдвічі. Про це йдеться в опитуванні "Рейтингу".

Місцеві вибори в Україні відбудуться у неділю, 25 жовтня 2020 року. Виборча кампанія розпочинається 5 вересня. Таке рішення 15 липня ухвалила ВР. За відповідну постанову проголосували 326 нардепів.

Вже зараз можна назвати імена кандидатів, які будуть боротись за посаду мера Києва. Gazeta.ua поцікавилася, хто офіційно оголосив про свій похід на мерське крісло.

Автор: facebook.com/a.palchevskyi
  Андрій Пальчевський
Андрій Пальчевський

Андрій Пальчевський - український і російський підприємець, керівник медклініки "Євролаб", екстелеведучий телеканалів "Інтер", "Перший національний" і "Прямий".

"Я піду тоді (в мери - Gazeta.ua), коли відчую абсолютний тиск народу і коли зрозумію, що люди, які претендують на керівництво цим містом, слабші за мене. Це теж важливо. Справа не тільки в популярності", - говорить Пальчевський.

Андрій Пальчевський народився в Києві, але вищу освіту здобув у Москві. Був військовим перекладачем у Лаосі та експертом з пивоваріння. Балотувався до думи РФ від "Партії любителів пива". У 2000-му повернувся до України, і заснував медичну клініку "Євролаб".

Був першим заступником міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту (тоді ж отримав громадянство України і подав у відставку. - Gazeta.ua). Професійний пілот, володіє чотирма іноземними мовами. У червні цього року створив політсилу "Перемога Пальчевського". Його підтримують ексрегіонали.

Розлучений, має чотирьох дітей.

Автор: Facebook.com/borislav.bereza
  Борислав Береза
Борислав Береза

Борислав Береза - колишній нардеп, ексречник "Правого сектору".

"За кермо нарешті мають стати люди, які готові на реальні дії та готові показати реальні результати. У 2020 році в нас є шанс нарешті надати нашому місту можливість дихати вільно. Потрібно лише вигнати з кабінетів старих корупціонерів, та не дозволити завести нових, в купі з черговими брехунами, пройдисвітами й квартальцями", - заявив Береза.

Власник фірми "СЕФЕР ЛТД", яка займалась книговиданням. В декларації за 2015-й вказана домашня бібліотека в 12 тис. екземплярів. В ВР був автором закону про заборону експорту російської друкованої продукції до України.

У жовтні 2015-го звинувачений у підробці диплома про вищу освіту ( Береза повідомляв, що має червоний диплом КНЕУ. - Gazeta.ua). 9 травня 2017-го скандалив із співробітником поліції в ході акції "Безсмертний полк" ( російська пропагандистська громадська організація, метою якої було збереження пам'яті про покоління Великої Вітчизняної війни, - Gazeta.ua) в Києві. Береза виступав проти її проведення.

Одружений, виховує 2-х синів та дочку.

Автор: Facebook.com/Vitaliy.Klychko
  Віталій Кличко
Віталій Кличко

Віталій Кличко – чинний мер Києва з 5 червня 2014 року, очільник політичної партії "УДАР".

Навколо Кличка багато корупційних скандалів. Останній пов'язаний із закупівлею автобусів для столиці. Порівняно з минулими прикладами, вартість одного автобуса зросла з 4,66 до 6 млн.

Віталій Кличко побудував заміський будинок на узбережжі Київського моря площею 780 кв м. В декларації він оформлений на дружину Кличка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шовковський іде на вибори

Віталій Кличко відомий боксер у світі. На ринзі провів 47 боїв, здобув 45 перемог (41 перемога нокаутом, 4 бої виграв за очками) і зазнав двох поразок.

З 1996 року одружений на колишній спортсменці та фотомоделі Наталії Єгоровій. Виховує 2-х синів та доньку.

Автор: Facebook.com/vereschuk.iryna
  Ірина Верещук
Ірина Верещук

Ірина Верещук - нардеп від партії "Слуга народу", голова підкомітету з державної безпеки та оборони комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

З 15 травня 2017-го року до 27 травня 2019- го була одним із засновників ТОВ "Українська бурштинова біржа". З 2010 по 2015 була мером Рави-Руської на Львівщині. Тоді вона стала наймолодшою жінкою-мером в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський представив кандидатом у мери "опоблоківця"

Ірина Верещук потрапляла в скандальні ситуації. У вересні 2019-го в мережі її критикували через те, що вона заявила, що Україну у НАТО не чекають. Нещодавно Верещук в ефірі "Свободи слова" звинуватила експрезидента Порошенка в тому, що нібито він в 2014-му вітав президента РФ Володимира Путіна з Днем Росії.

Вдруге заміжня, обидва чоловіки — військові. Від першого шлюба виховує сина.

Автор: Facebook.com/alexsandr.popov.info
  Олександр Попов
Олександр Попов

Олександр Попов - екскерівник КМДА, який водночас одноосібно керував столицею, так як мера в місті тоді не було, ексміністр з питань житлово-комунального господарства.

"У мене є моральне право, досвід і бажання використати потенціал на користь Києва. Попередні роки я не балотувався, бо вважав, що не маю морального права. Це пов'язано з кримінальною справою, яка зараз розглядається в суді (Попова обвинувачують в справі розгону майданівців - Gazeta.ua)", - заявив Попов.

У листопаді 2013-го наказав знести студмістечко з наметів на Майдані для нібито встановлення новорічної ялинки. 14 грудня 2013 року наказав силою розігнати Євромайдан. Пізніше заявив, що виконував розпорядження секретаря РНБО Андрія Клюєва.

Одружений, виховує сина та доньку.

Автор: facebook.com/Kucherenko2020
  Олексій Кучеренко
Олексій Кучеренко

Олексій Кучеренко - народний депутат ВР, ексміністр з питань житлово-комунального господарства України в другому уряді Юлії Тимошенко, колишній керівник ЗАТ "Інтергаз" та експрезидент холдингу "АвтоКрАЗ".

"У мене є достатній досвід людини, великий життєвий досвід, є досвід державного управління, є досвід у комуналці, енергетиці, житловому фонді, інфраструктурі. Є бачення того, що та як робити. Це не є для мене мета, але я розумію, що місто дійсно в небезпеці. Нефахове управління за останні десять років заганяє Київ і киян у глухий кут", – заявив Кучеренко.

З 2007 року очолює всеукраїнську громадську організацію "Спілка власників житла України".

Ветеран парламенту (мандат депутата вперше отримав у 1998-му. - Gazeta.ua). З того часу обирався на три скликання у складі партій "Єдність", "Наша Україна", "Наша Україна – Народна самооборона", "Блок Петра Порошенка". 2019-го пройшов до ВР 18 у списку до партії "Батьківщина". Минулого року був довіреною особою Юлії Тимошенко на президентських виборах.

Одружений, виховує чотирьох синів.

Автор: novy.tv
  Сергій Притула
Сергій Притула

Сергій Притула - член політпартії "Голос", шоумен, телеведучий, актор, волонтер та громадський діяч.

"Київ – це мій дім. І для мене важливе відчуття захисту і безпеки у моєму домі. Маю за честь бути сьогодні серед вас – людей, які беруть на себе відповідальність і йдуть на ці вибори. І я йду разом з вами. Відчуваючи ваше плече, вашу підтримку. Я балотуюсь на посаду міського голови Києва", - заявив Притула.

Від початку російсько-української війни займається волонтерством (збирає матеріальну допомогу і доставляє її українським військовим на схід. - Gazeta.ua). Часто відвідує прифронтові зони. На початок 2020-го Притула передав армії близько 40 млн грн.

Ведучий гумористичного шоу "Вар'яти" та з 2012 року креативний продюсер і ведучий телешоу "Хто зверху?". Притула виступав в ролі ведучого нацвідбору "Євробачення – 2017".

Від першого шлюбу має сина Дмитра. 2015-го Сергій одружився вдруге з Катериною Сопельник (з нею шоумен познайомився на зйомках телешоу. - Gazeta.ua), а в 2017-му в них народилася донька Соломія.

Зараз ви читаєте новину «Вибори мера Києва: хто змагається за головне крісло столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути