середа, 11 листопада 2020 11:36

Вибори до Ради: за кого українці віддали б голос у листопаді

Київський міжнародний інститут соціології оприлюднив новий рейтинг. Опитування показало, за кого проголосували б українці на парламенстьких виборах на початку листопада. "Слуга народу" посіла 3-тє місце. Про це йдеться у звіті КМІС.

Якби парламентські вибори проходили на початку листопада 2020 року, до Верховної Ради потрапили б 6 партій. Найвищі шанси подолати 5-відсотковий бар'єр мають "Опозиційна платформа - за життя", "Європейська солідарність", "Слуга народу", "Батьківщина", "Сила і честь" і Радикальна партія.

Автор: КМІС
 

Серед тих, хто визначився з вибором і має намір брати участь у виборах, підтримка партій становить:

"Опозиційна платформа - за життя" - 22,1%,
"Європейська солідарність" - 19,3%,
"Слуга народу" - 18,7%
"Батьківщина" - 9,3%
"Сила і честь" - 6,6%
Радикальна партія - 5,4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нависла хмара русского мира": політтехнолог про 2-й тур виборів в Одесі

Опитування КМІС провело протягом жовтня-листопада 2020 року. Польовий етап тривав із 17 по 24 жовтня. Опитування проводилося методом CATI - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера. Всього опитали 1502 респонденти по всій Україні, за винятком окупованих Росією територій. Статистична похибка вибірки, з імовірністю 0,95 і без урахування дизайн-ефекту, не перевищує 2,6%. Після обробки результатів, протягом 5-8 листопада респондентам поставили ще кілька додаткових питань. Всього повторно погодилися на інтерв'ю 1083 респондента.

Із червня рейтинг президента Володимира Зеленського впав ще на 4%. Але він усе ще має найбільшу підтримку виборців серед інших політиків. 31% тих, хто визначився та планує взяти участь у голосуванні, готові віддати голос за Зеленського.

Зараз ви читаєте новину «Вибори до Ради: за кого українці віддали б голос у листопаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути