четвер, 03 листопада 2011 17:34

"Виборчі експерти" ВР радять голосувати за змішані вибори Єфремова

"Виборчі експерти" ВР радять голосувати за змішані вибори Єфремова

Профільний комітет Верховної Ради рекомендує парламенту підтримати в першому читанні законопроект про вибори народних депутатів, поданий більшістю.

Як повідомляє інформаційне управління Верховної Ради, комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендував парламенту підтримати в першому читанні законопроект про вибори народних депутатів, поданий лідером фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим, лідером фракції Народної партії Ігорем Шаровим, лідером депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Ігорем Рибаковим та іншими депутатами.

Законопроект передбачає зміну виборчої системи в Україні та запровадження змішаної мажоритарно-пропорційної системи, за якою 225 депутатів будуть обиратися в єдиному загальнодержавному багатомандатному окрузі за списком політичних партій, а 225 - в одномандатних виборчих округах.

Крім того, законопроект пропонує заборонити участь виборчих блоків у виборах і встановити 5% прохідний бар'єр для політичних партій, виключити з бюлетеня графу "проти всіх".

У той же час, комітет вирішив рекомендувати парламенту відхилити законопроекти, подані депутатами фракції "Наша України - Народна самооборона" Ярославом Джоджиком, Юрієм Костенком, Іваном Зайцем та законопроект, поданий позафракційним депутатом Олегом Ляшком.

Щодо законопроекту, поданого групою депутатів - членами фракції НУ-НС Юрієм Ключковським, Павлом Жебрівським, віце-спікером Миколою Томенко, членом фракції БЮТ-Батьківщина Сергієм Подгорним та іншими депутатами, комітет рішення не приймав.

Зараз ви читаєте новину «"Виборчі експерти" ВР радять голосувати за змішані вибори Єфремова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути