середа, 17 липня 2024 11:29

Виборча кампанія Трампа отримала рекордні $400 млн

Виборча кампанія Трампа отримала рекордні $400 млн
Прихильники республіканця почали активніше виділяти кошти на його підтримку. Фото: eastnews.ua

Виборча кампанія кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа отримала в період з квітня по червень понад $400 млн.

Це рекорд у другому кварталі, який майже відповідає сумам, зібраним протягом усієї його кампанії 2016 року, пише Financial Times.

"Ще більше комітетів політичних дій, що допомагають фінансувати кампанії, звітуватимуть цими вихідними. Ця цифра вже втричі перевищує загальну суму за перший квартал і приблизно вдвічі перевищує зафіксовані внески за той самий період перед виборами 2020 року. Величезні кошти надійшли від менших донорів, розлючених обвинувальним вироком Трампа у справі про гроші "за мовчання", а також мільярдерів, які долучилися до його кампанії", - сказано в аналізі видання.

Понад $450 тис. надійшло до протрампівських груп 31 травня, після того, як присяжні визнали Трампа винним у справі про фальсифікацію ділової документації. Звіти груп також показують, що їхні юридичні витрати зросли до понад $84 млн з початку кампанії. Вони використали частину зібраних коштів, щоб допомогти Трампу під час розгляду справи.

Президент США демократ Джо Байден випереджав Трампа у зборі коштів, поки республіканець використовував гроші донорів, щоб перемогти суперників на праймеріз і заплатити своїм адвокатам. До кінця березня групи, що підтримують Байдена, зібрали загалом $413 млн, а протрампівські групи отримали близько $326 млн внесків.

Найближчими днями очікується надходження нових звітів за червень, які, ймовірно, дадуть повнішу картину фінансування обох кампаній.

Групи, пов'язані з Байденом, які подали звіти за другий квартал у понеділок, 15 липня, повідомили, що за цей період зібрали $270 млн. Це приблизно відповідає загальній сумі внесків його прихильників на тому ж етапі перегонів 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден назвав умову, за якої покине президентські перегони

Ще більше груп мають відзвітувати до цих вихідних, що збільшить загальну суму грошей. Демократи побоюються, що збір коштів для президента матиме труднощі після його слабкого виступу на дебатах із Трампом 27 червня.

"Проблеми Трампа, включаючи кримінальні справи й нещодавній замах на його життя, спонукали мільярдерів від Кремнієвої долини до Волл-стріт робити внески на підтримку кампанії республіканця. Бізнесмен Тім Меллон став одним із найбільших донорів Трампа, надавши 75 млн доларів протрампівському комітету політичних дій, зокрема 50 млн доларів на наступний день після обвинувального вироку проти колишнього президента за фальсифікацію ділової документації", - сказано в повідомленні.

Багато великих американських компаній та їхні власники-мільярдери поставили на перемогу Трампа й почали допомагати йому грошима.

Колишній директор Marvel Entertainment Ісаак Перлмуттер надав кампанії Трампа $10 млн одразу після оголошення вироку.

Цей імпульс продовжився і в третьому кварталі. засновники компанії Andreessen Horowitz, відомі фігури в Кремнієвій долині Марк Андрессен і Бен Горовіц також планують надати кошти на кампанію Трампа. Після замаху його публічно підтримали відомі американські бізнесмени Ілон Маск і Білл Екман, потенційно сигналізуючи про перспективу подальших значних внесків на кампанію республіканця.

Американський мільярдер Ілон Маск планує щомісячно жертвувати близько $45 млн новому політичному комітету, який підтримує Дональда Трампа у предвиборчій гонці.

Зараз ви читаєте новину «Виборча кампанія Трампа отримала рекордні $400 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути