середа, 10 лютого 2021 20:22

Верховний суд завернув 2 позови проти санкцій щодо каналів Медведчука

Верховний суд завернув 2 позови проти санкцій щодо каналів Медведчука
Верховний Суд визначився з позовами громадян, які оскаржують указ президента, яким було накладено санкції щодо 3 телеканалів. Фото: Facebook

Верховний Суд визначив 2 позови, які оскаржують указ президента Володимира Зеленського щодо санкціонування телеканалів NewsOne, ZIK та "112 Україна".

Одну із заяв залишили без руху і встановили позивачеві 10-денний строк для усунення недоліків, повідомляє пресслужба суду.

"Позивач не навів обґрунтування про порушення прав, свобод та інтересів, за захистом яких він звернувся", - аргументували в суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам, пенсионерам, смотреть нечего" - на каналі "Наш" розіграли істерику про закриття рупорів Медведчука

Щодо іншої заяви, суд своєю ухвалою відмовив у відкритті провадження.

"Зміст позовної заяви свідчить про те, що її подано в інтересах та на захист прав інших осіб - юридичних осіб, які, за твердженнями позивача, є власниками телеканалів", - зазначили в суді.

Повідомляється, що 8 лютого суд отримав ще один позов із подібними позовними вимогами. Протягом 5 днів КАС України Верховний Суд має вирішити питання про відкриття провадження.

Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та "112 Україна", а також їхнього власника — народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції, серед іншого, передбачають анулювання ліцензії цих проросійських телеканалів. Станом на ранок 3 лютого мовлення NewsOne, ZIK та "112" припинено.

Після блокування мовлення відповідно до запроваджених РНБО санкцій телеканали 112, ZIK и NewsOne транслюють свої ефіри в YouTube.

9 лютого стало відомо, що до Верховного Суду надійшли три позови на оскарження указу Президента щодо санкцій проти трьох телеканалів.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд завернув 2 позови проти санкцій щодо каналів Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути