середа, 28 жовтня 2020 12:47

Верховний суд став на бік Зеленського

Верховний суд став на бік Зеленського
Суд вважає, що вислів Зеленського "Україна - це ти" не містить жодних закликів до голосування за ту чи іншу політсилу. Фото: espreso.tv

Верховний суд відмовився визнати "всенародне опитування" президента Володимира Зеленського незаконною агітацією. Опитування проводилося на місцевих виборах 25 жовтня.

Рішення опублікували 28 жовтня і воно не може бути оскаржене, повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на постанову Великої палати Верховного суду від 25 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опитування Зеленського змінило вибори і повпливало на виборців

Позивач, ексдепутатка Наталія Новак просила Верховний суд визнати незаконною агітацією відеозвернення Зеленського, де він анонсував проведення опитування "5 питань від президента". Вона також просила заборонити проведення мініреферендуму.

У Верховному суді вирішили, що дане опитування не є передвиборною агітацією.

"За матеріалами цієї справи, на підставі аналізу наданих сторонами доказів та пояснень сторін можна зробити висновок, що справжньою метою проведення опитування є з'ясування президентом важливих, як на його думку, соціально-економічних питань".

Використання Зеленським вираження "Україна - це ти" не містить жодних закликів до голосування за ту чи іншу політичну силу, додали в суді.

У ВС вважають, що цей вислів використовується в Україні й іншими політсилами, а також широко застосовується в масовій культурі.

Таким чином, суд не знайшов обставин, які беззаперечно свідчили б на користь того, що опитування було прихованою формою агітації за партію "Слуга народу".

25 жовтня відбулися місцеві вибори. Одночасно з ними проводилося "всенародне опитування", ініційоване Зеленським.

В понеділок партія "Слуга народу" оголосила результати "опитування Зеленського". За зменшення кількості депутатів проголосували 89,60% респондентів.

В ОБСЄ заявили, що "всенародне опитування" президента частково складало неправомірну політичну перевагу для його партії.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд став на бік Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути