Ексклюзиви
четвер, 27 липня 2006 14:42

Верховна Рада визнала роботу Єханурова незадовільною

Верховна Рада не затвердила звіт про виконання держбюджету за 2005 рік і визнала роботу Кабінету Міністрів при виконанні його незадовільною. За таке рішення проголосував 241 народний депутат.

Голова Комітету ВР із питань бюджету Микола Азаров зазначив, що бюджет 2005 року не був виконаний ні в дохідній, ні у видатковій частині - реальний ріст ВВП за рік склав 2,6% при прогнозі в 8,2%, середньорічний курс гривні до долара - 5,12 грн. за $1 замість намічених 5,29 грн.

Азаров звинуватив уряди Юлії Тимошенко і Юрія Єханурова в "стрибкоподібному" рості соціальних виплат, наданні преференцій імпортерам і в ручному управлінні економікою.

- Дії Кабінету Міністрів були спрямовані на знищення вітчизняного товаровиробника за рахунок лібералізації митної політики, - сказав він.

У цілому Азаров назвав роботу Кабміну непрофесійною.

Крім відхилення звіту, Верховна Рада своєю постановою рекомендувала Генпрокуратурі до 1 листопаду 2006 року вивчити матеріали щодо виконання держбюджету за 2005 рік, подані Рахунковою палатою.

У випадку виявлення порушень законодавства при виконанні держбюджету, парламент рекомендує вирішити питання притягнення винних до відповідальності. Також Рада затвердила бюджетну резолюцію на 2007 рік, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада визнала роботу Єханурова незадовільною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути