вівторок, 18 жовтня 2022 14:12

Верховна Рада визнала Ічкерію

Верховна Рада визнала Ічкерію
13 серпня на Майдані Незалежності у Києві розгорнули найбільший у світі прапор Чеченської Республіки Ічкерії. Фото: "Радіо Свобода"

Верховна Рада України визнала Ічкерію тимчасово окупованою Російською Федерацією.

Також український парламент засудив геноцид Росією чеченського народу. За постанову проголосували 287 народних депутатів.

У постанові визнається суверенітет Чеченської Республіки Ічкерія, яку вважають "тимчасово окупованою територією Росії в результаті збройної агресії, вчиненої з порушенням Статуту ООН".

Україна закликала держави-члени ООН і міжнародні організації розслідувати російські злочини в Ічкерії. Притягнути винних до відповідальності і визнати країну окупованою Російською Федерацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Борітеся з російською владою" – Зеленський звернувся до народів Кавказу і Сибіру

Чеченську республіку, згодом Чеченську республіку Ічкерія, проголосили у 1991 році на чолі з президентом Джохаром Дудаєвим.

Ліквідована російською владою в 2000 році після її силового включення до РФ як Чеченської Республіки.

У серпні Служба безпеки України оголосила про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу голові Чеченської Республіки РФ Рамзану Кадирову.

Президент Росії Володимир Путін намагається розсварити кавказькі народи. Кадировці отримали наказ придушити протести проти мобілізації у Дагестані, повідомляв глава уряду Чеченської республіки Ічкерія Ахмед Закаєв.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада визнала Ічкерію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути