пʼятниця, 16 листопада 2012 16:49

"Верховна Рада стає таким "Санчо-Панса" для піднесення патронів владі" - нардеп

"Верховна Рада стає таким "Санчо-Панса" для піднесення патронів владі" - нардеп
"Рада не може вимагати від громадян дотримуватися закону, коли сама цього не робить". Фото: www.ukrinform.ua

Верховна Рада не може порушувати закон і одночасно вимагати дотримання цього закону від громадян.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Сергій Сас.

Відповідаючи на запитання, чи буде опозиція голосувати за законопроект "регіонала" щодо перевиборів у 5 проблемних округах, парламентар підкреслив, що все має бути в межах закону.

"У них там у Партії регіонів є "говоряща голова" — Володимир Олійник, який вже сказав, що законопроект будемо приймати одразу і в першому, і у другом читанні. Він же юрист і він знає, що є в парламенті процедура, передбачена законом, де не можна законопроекти приймати у першому та другому читані, якщо є зауваження народних депутатів. Так от я хочу сказати, що у мене вже є зауваження до цього закону", - наголосив він.

Сас додав: "Тому у першому та другому читанні цього приймати не можна. Хоча, з огляду на те, що Верховна Рада в уособленні більшості чхати хотіла на процедури і закони, і приймає що хоче і як хоче в першому, другому читанні і в цілому, зокрема, такий закон як Закон про референдум, який може мати наслідком державний переворот в Україні, то вони приймуть і це".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції побоюються, що пропозиції до закону про вибори спрямовані проти неї

Він наголосив, що законопроект щодо перевиборів в жодному разі приймати не можна без розгляду його у залі засідань.

Він підкреслив: "Не може Верховна Рада, яка сама порушує закон при прийнятті законів, вимагати дотримання законів від громадян і юридичних осіб в Україні. Це виглядає абсурдно. Верховна Рада сама повинна чітко дотримуватися процедури, яку вона сама для себе встановила. Погана процедура — змінюйте. Якщо не погана - то дотримуйтеся".

"Якщо цього не дотримуватися, то Верховна Рада перетвориться не на найвищий законодавчий орган, а в структуру, яка обслуговує Адміністрацію президента, Мінюст, Кабінет міністрів в цілому. От і все. Вона стає таким "Санчо-Панса" для піднесення патронів владі", - наголосив нардеп.

Сас також запропонував поставити пам'ятник "регіоналу" Михайлу Чечетову за його "диригування" парламентом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особисте голосування призведе до парламентської кризи - "ударівець"

"Головним героєм стає колега Чечетов, якому певно колись таки поставлять пам'ятник. Так само як він у Верховній Раді стоїть з піднятою рукою, так і зафіксувати його та поставити на постаменті десь посеред Майдану і показати всім громадянам, як не треба робити в парламенті", - пожартував він.

Зараз ви читаєте новину «"Верховна Рада стає таким "Санчо-Панса" для піднесення патронів владі" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути