субота, 19 лютого 2022 08:05

Верховна Рада не знайде винних у втраті Криму – Казарін

Верховна Рада не знайде винних у втраті Криму – Казарін
Винних у втраті Криму треба шукати серед керівництва країни, починаючи з 1990-х років, говорить Павло Казарін. Фото: Gazeta.ua

Тимчасова слідча комісія, яку створили у Верховній Раді для питань розслідування фактів, які сприяли анексії Криму, не знайде винних у втраті півострова. Головне завдання ТСК - це політичний тиск на опозицію, розповідає в інтерв'ю Gazeta.ua Павло Казарін, журналіст і публіцист.

"Єдина мета створення цієї ТСК - це політичний тиск на опозицію. У Володимира Зеленського чомусь є таке бажання - посадити свого головного візаві Петра Порошенка. Ймовірно комісія буде шукати докази того, що попередня влада є винною в тому, що сталося вісім років тому на півострові", - говорить Казарін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Справи Майдану продавали. Докази знищували"

Відстояти півострів у 2014 році не було шансів. Винних треба шукати серед керівництва країни, починаючи з 1990-х років, вважає журналіст:

"Не впевнений що у лютому 2014 року у Києва був бодай якийсь шанс відстояти півострів. Треба розуміти, якою Росія була тоді. Це була країна, яка продавала всьому світові нафту по 110 доларів за барель. Яка головувала у G8. Тільки що виграла Олімпіаду, яку сама й провела. У свідомості її керманичів могло статися так зване "головокружение от успехов". Навіть якби офіційний Київ почав у Криму чинити опір зі зброєю – я не певен, що це б змусило Путіна відступити. Чинники, які привели до такого розвитку подій, треба шукати в усій політиці України щодо Криму, починаючи з 1990-х років. Можна почати з українських президентів. При кожному з них армію лише розпродавали, бо вона мала "зайву техніку", яка дісталася з часів Радянського Союзу. Це ставлення до армії змінилося лише в 2014 році".

Інтерв'ю з Павлом Казаріним читайте на Gazeta.ua.

20 лютого 2014 року почалася анексія Криму Російською Федерацією. Її не визнали разом з Україною Генасамблея ООН, ПАРЄ. Більшість держав світу називають окупацію порушенням міжнародних угод.
Російська влада захопила на півострові понад 4 тис. об'єктів, вартістю понад 60,2 млрд грн. Збитки від анексії за цей час склали понад $100 млрд, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.
Після окупації Криму Росія почала війну на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада не знайде винних у втраті Криму – Казарін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути