Ексклюзиви
неділя, 30 грудня 2012 11:06

"Верхівка не в змозі обмежити свій "хапальний інстинкт" - Захаров

"Верхівка не в змозі обмежити свій "хапальний інстинкт" - Захаров
Захаров: "У влади ще є шанс змінити політику". Фото: novaya.com.ua

Українці чекають змін внутрішньої політики. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав харківський правозахисник Євген Захаров.

"Важко назвати людей, яких би задовольняло те, що робить президент. Хіба що прокурорів, бо їм суттєво підняли зарплату. А міліція та армія — у жалюгідному стані. За оцінками соціологів, кількість людей, яких можна віднести до середнього класу, з 2009 року скоротилася вдвічі. Тоді їх було 10 відсотків, зараз — 5. Багато закрили свій бізнес чи перевели його в іншу країну", - сказав він.

За словами правозахисника, у влади ще є невеликий ресурс, щоб змінити політику.

"Поки що вона такого бажання не демонструє: прем'єром знову став Азаров, спікером призначили Рибака. Це — люди радянських часів, вони ще з того життя. Верхівка не в змозі обмежити свій "хапальний інстинкт". Тому не вистачає коштів на зарплати, пенсії. Люди вийдуть на вулиці тоді, коли у них не буде грошей на хліб своїм дітям. Дуже багато залежатиме від того, чи з'являться нові політичні лідери. Сьогодні народу нема на кого сподіватися в політикумі", - зазначив Захаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За законом плівки Мельниченка не можуть використати проти Тимошенко, але в Україні можливо все - Захаров

На його думку, найбільша помилка президента Віктора Януковича в тому, що підтримує внутрішню політику, що не сумісна з уявленням більшості жителів країни.

"Від самого початку він узяв курс на те, щоб стати авторитарним керівником. Розпочав із переслідування опонентів, ліквідації лідерів опозиції. І країні, і самому Януковичу та його оточенню це принесло більше шкоди, ніж користі. Захід ніколи не пробачить такого", - додав правозахисник.

Він вважає, що Янукович може випустити екс-міністра внутрішніх справ.

"Вищий спеціалізований суд може скасувати вирок. А у Тимошенко можливості вийти на волю вичерпані. До Європейського суду подали скаргу. Якщо її швидко розглянуть і буде рішення про порушення її права на справедливий суд, це буде підставою для звернення до Вищого адмінсуду, аби її звільнили. Але питання — коли буде рішення Євросуду", - зауважив Захаров.

Повністю інтерв'ю читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «"Верхівка не в змозі обмежити свій "хапальний інстинкт" - Захаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути