Ексклюзиви
понеділок, 04 жовтня 2021 10:02

Венедіктова "вловила запах" від фільму про Коломойського і Зеленського

Венедіктова "вловила запах" від фільму про Коломойського і Зеленського
На минулих вихідних генпрокурорка їздила у Трускавець на фракцію президентської партії "Слуга народу". Фото: @sluganarodu.official

У фільмі журналістів-розслідувачів "Офшор 95" натякають, що Офіс генерального прокурора пригальмовує розслідування справи щодо виведення коштів із Приватбанку.

Про це заявила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова в понеділок.

У Facebook вона написала, що завершила перегляд фільму авторства редакції "Слідство. Інфо".

"Хочу сказати про те, що мене по-справжньому зачепило: і професійно, і по-людськи.

Автор намагається натякнути глядачеві, що Офіс генпрокурора певною мірою "пригальмовує" розслідування справ з орбіти Приватбанку. Так, прямо про це в сюжеті не сказано, але запах легко вловлюється. Рішуче заявляю, що манера, в якій підноситься цей натяк на нашу бездіяльність - чиста спекуляція", - заявила генпрокурорка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сформувалася коаліція Офіса, Коломойського та грошей - колишній соратник Зеленського

Венедіктова написала, що будь-якого роду інформація, що має стосунок до діяльності Приватбанку, давно перебуває в розпорядженні НАБУ, перевірялась раніше, і перевіряється зараз "практично під мікроскопом".

"Уже не вперше бачу, що комусь спадає на думку припускати, що саме зі стін Офіса генпрокурора "протекла" інформація про можливе повідомлення про підозру одному з фігурантів справи Приватбанку, літак із яким нам вдалося посадити в Україні.

І Артем Ситник (директор НАБУ. - Gazeta.ua), і я маємо інформацію про те, що ні ОГП, ні особисто я до витоку не причетні", - заявила.

"Я взяла на себе відповідальність зсунути з мертвої точки розслідування цих кримінальних проваджень.

Аудиторія вже не згадає всі подробиці та складнощі, з якими ми зіштовхувались: від небажання або, якщо хочете, страху правоохоронців приймати процесуальні рішення, до серцевих нападів у експертів. Артем Сергійович Ситник та Максим Олександрович Грищук добре розуміють зворотний бік сказаного", - написала Венедіктова.

3 жовтня журналісти "Слідство. Інфо" опублікували фільм "Офшор 95". У ньому йдеться про схему переказування коштів від структур олігарха Ігоря Коломойського до офшорних фірм президента Володимира Зеленського і його соратників.

У березні США запровадили санкції проти Коломойського. Йому й родині заборонили в'їзд у країну.

Американські правоохоронні органи підозрюють Коломойського й Геннадія Боголюбова в придбанні нерухомості в США за кошти, виведені з Приватбанку. Справу веде ФБР. Вартість нерухомості міністерство юстиції США оцінює в понад $60 млн. Подали позови для конфіскації.

Коломойський живе в Дніпрі й не може виїхати за межі України, заявляв мер міста Борис Філатов.

ЗМІ повідомляли, що Венедіктова блокувала вручення підозр у справі про виведення грошей із Приватбанку колишніми власниками.

З банку до його націоналізації вивели $5,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова "вловила запах" від фільму про Коломойського і Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути