четвер, 24 грудня 2020 14:36

Венедіктова прокоментувала передачу справи Татарова з НАБУ до СБУ

Венедіктова прокоментувала передачу справи Татарова з НАБУ до СБУ
Венедіктова підтвердила, що підписала апеляційну і касаційну скарги на рішення Печерського і апеляційного судів. Фото: "Уніан"

Генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що не причетна до рішення про передачу справи заступника глави ОП Олега Татарова в СБУ.

Такий коментар вона дала сьогодні "Українській правді".

"На хід розслідування будь-якого кримінального провадження слід реагувати виключно через призму законності прийнятих процесуальних рішень. Емоції та самопіар - не помічники в нашій справі. Згідно із законом, я взяла відвід у питанні прийняття процесуальних рішень у так званій справі Нацгвардії або Татарова, - сказала Венедіктова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Татаров прийшов до Вищого антикорупційного суду попри передачу справи СБУ

Вона взяла відвід через суперечку про заміну групи прокурорів, а тому процесуальні повноваження у справі перейшли до її заступника Олексія Симоненка.

Венедіктова підтвердила, що підписала апеляційну і касаційну скарги на рішення Печерського і апеляційного судів, але "колегія суддів касаційного кримінального суду в складі ВС залишила рішення Печерського суду без змін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВАКС відклав обрання запобіжного заходу Татарову

18 грудня в НАБУ заявили, що повідомили Татарову про підозру в хабарництві у справі щодо квартир Національної гвардії.

За даними директора відомства Артема Ситника, Татаров, будучи юристом Укрбуду, разом з власником компанії Максимом Микитасем дав хабар у вигляді паркомісця експерту Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС за заниження вартості житлового комплексу з 81 до 7 млн грн.

Ситник розкрив деталі епізоду по Татарову після того, як генпрокурорка Ірина Венедіктова несподівано змінила групу прокурорів у справі Микитася, через що заступнику голови ОПУ не встигли вручити підозру.

Провадження, у якому фігурує Олег Татаров, з Національного антикорупційного бюро передали до Служби безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова прокоментувала передачу справи Татарова з НАБУ до СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути