четвер, 24 грудня 2020 12:47

Татаров прийшов до Вищого антикорупційного суду попри передачу справи СБУ

Татаров прийшов до Вищого антикорупційного суду попри передачу справи СБУ
Микитась дав викривальні покази проти Татарова. Фото: wz.lviv.ua

Підозрюваний у корупції заступник голови Офіса президента Олег Татаров прийшов на засідання Вищого антикорупційного суду, де йому мають обирати запобіжний захід.

"Я працюю заступником голови ОП. Мене ніхто не звільняв. Щодо моїх повноважень, зверніться до пресслужби Офіса президента, вони дадуть вам коментар", - заявив Татаров журналістам.

"Щоб не було конфлікту інтересів, було прийняте рішення, щоб я не комунікував з правоохоронними органами. Зокрема з Генеральною прокуратурою та Національним антикорупційним бюро. Хоча я у своїй діяльності ні разу не спілкувався з НАБУ в силу принципових питань: ні разу не телефонував, ніякі службові питання не обговорював. Щоб не говорили, що я мав вплив на антикорупційний орган", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктова зняла з посади керівника САП, який підписав підозру Татарову

18 грудня в НАБУ заявили, що повідомили Татарову про підозру в хабарництві у справі щодо квартир Національної гвардії.

За даними директора відомства Артема Ситника, Татаров, будучи юристом Укрбуду, разом з власником компанії Максимом Микитасем дав хабар у вигляді паркомісця експерту Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС за заниження вартості житлового комплексу з 81 до 7 млн грн.

Ситник розкрив деталі епізоду по Татарову після того, як генпрокурорка Ірина Венедіктова несподівано змінила групу прокурорів у справі Микитася, через що заступнику голови ОПУ не встигли вручити підозру.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова передала справу Татарова з НАБУ до СБУ, яку очолює друг президента Іван Баканов.

Зараз ви читаєте новину «Татаров прийшов до Вищого антикорупційного суду попри передачу справи СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути