четвер, 22 вересня 2011 13:39

Венеціанська комісія закон про вибори не критикувала, запевнив Лавринович

Венеціанська комісія закон про вибори не критикувала, запевнив Лавринович

Венеціанська комісія позитивно оцінила законопроект по виборам народних депутатів України.

Про це на прес-конференції повідомив міністр юстиції України Олександр Лавринович.

"Це перший приклад в історії Венеціанської комісії та національного уряду, коли попередні висновки експертів було оприлюднено в повному обсязі і вони обговорювалися не тільки тими, хто готує закон, а всіма, хто може бути суб'єктом виборчої компанії. Я отримав схвальне ставлення щодо цього кроку від секретаря членів комісії. Хоч це і незвично для них, але заперечень не було", - наголосив Лавринович.

У той же час, міністр юстиції не розуміє критики виборчого закону, яку підняли у засобах масової інформації.

"Дивно було бачити коментарі цього висновку у різних ЗМІ. Брали якусь частину і робили узагальнення. Щоб уникнути цього, були записані повні тексти англійською та українською мовами. Хто хотів мати неупереджену картину — міг це побачити. Неупередженість починалась з першої сторінки висновків, де зазначено, що цей законопроект "є спробою покращити чинний закон про вибори до парламентського союзу і містить позитивні аспекти, які має бути застосовано". Це початок висновку. Чи ми хочемо тільки негатив бачити у своїй країні? Неможливо було не побачити позитивні кроки", - переконаний він.

Також міністр зазначив, що текст висновку, який буде запропоновано для ствердження на сесії Венеціанською комісією, буде відрізнятися від того, який наразі комісія подала.

"Вони подивилися мої пропозиції і сказали, що текст, запропонований для затвердження, очевидно буде відрізнятися від того, який вони подали. І це один з небагатьох випадків у роботі Венеціанської комісії", - наголосив Лавринович.

Зараз ви читаєте новину «Венеціанська комісія закон про вибори не критикувала, запевнив Лавринович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути