Ексклюзиви
четвер, 22 вересня 2011 12:15

Венеціанська комісія: Суд над Тимошенко перешкоджає євроінтеграції України

Венеціанська комісія: Суд над Тимошенко перешкоджає євроінтеграції України

Секретар Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія) Томас Маркерт (Thomas Markert) стурбований тим, що судові процеси над екс-прем'єром Юлією Тимошенко та іншими представниками української опозиції, які проходять в Україні, можуть перешкодити процесу євроінтеграції України.

"Ми у Венеціанській комісії стурбовані тим, що такі судові процеси можуть перешкоджати інтеграції України в Європу, оскільки багато європейських інституцій мають жорстку позицію щодо цих процесів", - сказав він на прес-конференції в четвер у Києві.

Маркерт підкреслив, що сама Венеціанська комісія не відстежує судові процеси над українською опозицією. У той же час він відзначив, що для будь-якої країни, в якій відбуваються судові процеси проти опозиціонерів, ці питання чутливі.

"Такі процеси повинні проходити, коли країна повністю переконана, що її судоустрій є незалежним і об'єктивним", - сказав він.

Представник Венеціанської комісії зазначив, що Україні необхідно робити додаткові кроки для реформування своєї судової системи. На його думку, такі кроки потрібно проводити як через зміни Конституції, так і з використанням чинних норм Основного закону.

Зараз ви читаєте новину «Венеціанська комісія: Суд над Тимошенко перешкоджає євроінтеграції України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути