понеділок, 09 січня 2023 17:19

Велика Британія готує для України потужну техніку

Велика Британія готує для України потужну техніку
Велика Британія передасть Україні потужні танки. Фото: wikipedia.org

Велика Британія розглядає можливість вперше надати Україні свої танки Challenger 2 для боротьби з російськими окупантами.

Переговори щодо цього тривають уже кілька тижнів, передає Sky News.

Передавання цих танків ознаменувало б значне посилення підтримки України з боку Заходу й спонукало б інших союзників у НАТО, зокрема Німеччину, наслідувати цей приклад.

Уряд Ріші Сунака ще не ухвалив остаточного рішення, але якщо Британія підпише контракт на таке постачання, вона стане першою державою, яка відгукнеться на прохання українських лідерів оснастити їхню армію потужними західними танками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми повинні зробити більше" ‒ у НАТО не виключають постачання Україні важких танків

Одне з джерел видання припустило, що країна може запропонувати близько 10 танків Challenger 2 – достатньо для оснащення ескадрильї. Саме по собі це не стане "переломним моментом", але все ж таки матиме велике значення.

Німеччина збирається передати Україні 40 бойових машин піхоти Marder попри обіцянку віддати їх Греції. Раніше країни уклали відповідний контракт, але тепер Греція поступилася технікою на користь України.

Погодилася почекати з постачанням Німеччиною бойових машин піхоти, якщо підготовлену для неї техніку передадуть як допомогу в боротьбі з російськими окупантами.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія готує для України потужну техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути