пʼятниця, 30 листопада 2018 17:14

"Велика сімка" закликала Росію відпустити українських моряків

  Дипломати закликала Росію відпустити українських моряків та повернути кораблі. Фото: BBC.com
Дипломати закликала Росію відпустити українських моряків та повернути кораблі. Фото: BBC.com

Країни "Великої сімки" опублікували офіційну заяву щодо російської агресії проти України у Керченській протоці. Вони закликала Росію відпустити українських моряків та повернути кораблі.

"Немає виправдання застосуванню Росією військових сил проти українських суден і моряків. Ми закликаємо до стриманості, поваги до міжнародного права і уникнення подальшої ескалації. Вимагаємо від Росії звільнити затримані екіпажі та судна й утриматися від перешкоджання законному проходу через Керченську протоку", - наголосили дипломати.

У своїй заяві наголосили, що G7 не визнає і ніколи не визнавала незаконну анексію Кримського півострова Росією. Висловлюють незмінну підтримку українському суверенітету та територіальній цілісності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські моряки розповіли про умови у "Лефортово"

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових поранені, 2 із них перебувають у важкому стані. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

У зв'язку з цим Україна зібрала засідання РНБО, на якому запропонувала вводити воєнний стан. На позачерговому засіданні 26 листопада Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Зараз ви читаєте новину «"Велика сімка" закликала Росію відпустити українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути