неділя, 10 червня 2018 05:00

"Велика сімка" пообіцяла підтримати суверенітет України: США відмовилися підписувати спільну заяву

"Велика сімка" пообіцяла підтримати суверенітет України: США відмовилися підписувати спільну заяву
Стало відомо, що узгодили країни "Великої сімки". Фото: Політека

Країни "Великої сімки" (G7) пообіцяли продовжувати підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

"Ми повторюємо своє засудження незаконної анексії Криму й підтверджуємо подальшу підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів", - зазначається у спільному комюніке, оприлюдненому по завершенні саміту G7 у Канаді.

У G7 наголосили, що продовження санкцій проти Росії "безпосередньо прив'язане до неспроможності РФ сповна втілити свої зобов'язання, відповідно до Мінських угод, та продемонструвати повагу до суверенітету України". "Ми також повністю підтримуємо зусилля у рамках Нормадського формату та ОБСЄ із пошуку вирішення конфлікту на сході України. Якщо дії Росії вимагатимуть цього, ми залишаємося готовими зробити подальші обмежувальні кроки із метою підвищення ціни для РФ", - наголошується у комюніке.

Після завершення в Канаді саміту G7 президент США Дональд Трамп в неділю, 10 червня, несподівано відкликав свій підпис під підсумковою спільною заявою. Це стало першим подібним випадком в історії формату "великої сімки".

Окрім цього, лідери країн Великої сімки також пообіцяли "зберігати свою відданість допомозі Україну у втіленні її амбітного та необхідного плану реформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тереза Мей запропонувала, як боротися з російськими атаками

G7 або "Велика сімка" — міжнародний клуб урядів семи високорозвинених країн світу (США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Канада).

Лідери цих країн регулярно зустрічаються для обговорення спільних економічних проблем і намагаються узгоджувати свою економічну політику.

Зараз ви читаєте новину «"Велика сімка" пообіцяла підтримати суверенітет України: США відмовилися підписувати спільну заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути