субота, 09 квітня 2022 21:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія передасть Україні протикорабельні ракети та 120 бронемашин

Велика Британія передасть Україні протикорабельні ракети та 120 бронемашин
Джонсон також підтвердив подальшу економічну підтримку України. Фото: Андрій Єрмак / Telegram

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив про нову військову допомогу Україні - 120 одиниць бронетехніки та нових протикорабельних ракетних комплексів.

Протикорабельні ракети Україні передадуть вперше, повідомляє пресслужба британського уряду.

"Прем'єр-міністр заявив про нову військову допомогу - 120 одиниць бронетехніки та нових протикорабельних ракетних комплексів, щоб підтримати Україну на цьому вирішальному етапі, коли продовжується незаконне вторгнення Росії", - сказано в повідомленні уряду Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон прибув до Києва

Це озброєння нададуть на додаток до високоякісної військової техніки на суму 100 млн фунтів стерлінгів, включаючи зенітні ракети Starstreak, 800 протитанкових ракет, високотехнологічні боражі, що барражують, для високоточних ударів.

Джонсон також підтвердив подальшу економічну підтримку України, гарантуючи додаткові $500 млн у вигляді кредиту Світового банку. Це разом із 394 млн фунтів стерлінгів, наданими Великою Британією як безоплатна допомога, допоможе забезпечити роботу життєво важливих гуманітарних служб в Україні.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві анонсував новий пакет фінансової та військової допомоги. Також він вкотре підтримав Україну.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія передасть Україні протикорабельні ракети та 120 бронемашин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути