вівторок, 16 жовтня 2012 17:35

Вечерко: За останні 2 роки діалог між Україною та ЄС на рівні регіонів було винесено на новий рівень

Вечерко: За останні 2 роки діалог між Україною та ЄС на рівні регіонів було винесено на новий рівень

Попри існуючі стереотипи, Донбас є найбільш орієнтованим на Європу регіоном України. Про це у переддень відкриття V Міжнародного інвестиційного саміту DIIS (DONBASS INTERNATIONAL INVESTMENT SUMMIT) повідомив Перший заступник Голови Комітету з питань європейської інтеграції Володимир Вечерко.

"Як зазначив Президент України В.Янукович – у нас одна мета – модернізація України, і створення умов для того, щоб наша держава стала членом Європейської сім'ї. І ці умови потрібно будувати знизу в гору, від найвіддаленіших сел, до індустріальних міст. Адже євроінтеграція має мати в першу чергу практичний вимір, котрий полягає у якості життя громадян", - зауважує депутат.

За словами В.Вечерко, для цього необхідно розвивати міжрегіональне співробітництво між Україною та Євросоюзом.

"Реалізація спільних проектів на рівні регіонів, сьогодні може стати найбільш дієвим інструментом співробітництва між Україною та країнами-членами ЕС і сприятиме інтенсифікації діалогу з Євросоюзом", - зазначає він.

Депутат повідомив, що завдяки чисельним зустрічам за участі представників Єврокомісії, депутатів Європарламенту, представників профільних міністерств, профільних комітетів ВРУ, обласних та міських адміністрації як з боку України, так і ЄС - за останні 2 роки діалог між Україною та Євросоюзом на рівні регіонів було винесено на якісно новий рівень.

"Мною, як Першим заступником голови комітету з питань європейської інтеграції було проведено чимало зустрічей з Головою Комітету з питань регіональної політики Європарламенту Д.Хюбнер, головою Комісії у закордонних справах Комітету регіонів ЄС Л.Ван ден Бранде, Комісаром ЄС з регіональної політики Й.Ханом, а також низкою неурядових організацій, акредитованих у Брюсселі. За їх результатами було підготовлено кілька офіційних візитів керівництва областей Донбасу до Брюсселю, а також презентовано у 20112 році регіон Донбас, з точки зору його інвестиційного потенціалу", - зауважив В.Вечерко.

Він повідомив, що зокрема, під час останнього візиту голови Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького, голови Донецької обласної ради Андрія Федорука та Донецького міського голови Олександр Лук'янченка до Брюсселю, сторонами було узгоджено чимало важливих питань.

"В рамках візиту делегації було проведено низку заходів, спрямованих на розвиток торговельно-економічного, інвестиційного та міжрегіонального співробітництва між Донецькою областю та Бельгією і її окремими регіонами. В ході зустрічі Голови Донецької облдержадміністрації А.Шишацького з Міністром державних підприємств, наукової політики та співробітництва з розвитку Бельгії П.Манєтом були обговорені перспективи розвитку співробітництва Донецької області з регіоном Валлонія загалом та активізації побратимських відносин міст Донецька і Шарлеруа зокрема. Під час зустрічі А.Шишацького з Міністром економіки, малих і середніх підприємств та нових технологій Валлонії, депутатом міської ради м. Льєж Ж.-К.Маркуром сторони висловили обопільну зацікавленість у розвитку взаємовигідної економічної співпраці між регіонами та обмінялися думками щодо досвіду залучення іноземних інвестицій до Донецька і Льєжа", - повідомив В.Вечерко.

Також він зауважив, що під час цього візиту керівники Донецької області та міста Донецьк обговорили з чиновниками Європейського Союзу та представниками європейського бізнес-середовища Проекти в галузі енергетики, екології, енергозберігаючих технологій, вітроенергетики, очищення води, очищення територій та розвитку інфраструктури.

"Зокрема сторони дійшли згоди щодо необхідності залучення у регіон інвестицій від Європейських банків та різних фінансових інституцій для реалізації спільних цільових проектів", - констатує політик.

В.Вечерко підкреслив, що даний візит був на часі, і його результати Донеччина може отримати вже у найближчий час.

Також депутат зауважив, що діалог між Україною та ЄС має продовжуватися і на теренах нашої держави, і в цьому контексті Міжнародний інвестиційний саміт DIIS, що відбудеться у Донецьку - може стати платформою для пошуку спільних інвестиційних рішень.

"Крім того ми повинні пам'ятати і про соціальну складову співробітництва з Євросоюзом і працювати над включенням міст регіону Донбас до програм адресної допомоги, що впроваджуються Єврокомісією та профільними Фондами Євросоюзу. Ми маємо працювати над покращенням якості освіти та медичних послуг, що надаються населенню, реалізацією програми Президента України В. Януковича "Доступне житло" та інших соціальних ініціатив, і ЕС в цих проектах може надати Україні матеріальну та технічну допомогу", - підсумував В.Вечерко.

Зараз ви читаєте новину «Вечерко: За останні 2 роки діалог між Україною та ЄС на рівні регіонів було винесено на новий рівень ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути