середа, 28 січня 2009 11:32

Вдова Гонгадзе: Луценко покриває Пукача

Вдова Гонгадзе: Луценко покриває Пукача

Вдова Георгія Гонгадзе Мирослава переконана, що українська влада покриває Олексія Пукача, обвинуваченого у вбивстві журналіста.

Таку думку вона висловила в коментарі Радіо "Свобода" після засідання Парламентської асамблеї Ради Європи щодо "розслідування злочинів, можливо скоєних високопоставленими особами в період правління в Україні президента Леоніда Кучми.

"Проблема в тім, що, незважаючи на заяви Віктора Ющенка про те, що останні 2 роки Україна робить все можливе для того, щоб знайти "цю людину" і досягти якогось успіху в розслідуванні – в реальності цього не відбувається", - сказала Гонгадзе.

"І "цю людину" – генерала Пукача – не просто не шукають, а її покривають, і покривають у вищих щаблях влади і, зокрема, в Міністерстві внутрішніх справ, яке, до речі, очолює колишній ватажок руху "Україна без Кучми" пан Луценко", - зазначила вдова.

Вона заявила, що має офіційну заяву Міністерства внутрішніх справ про те, що, "виявляється, міліціонери, які сьогодні відбувають покарання, вчинили цей злочин мало чи не з власної ініціативи і що до цього злочину Міністерство внутрішніх справ абсолютно не має ніякої причетності".

"Так, що мені сьогодні, на жаль, Віктор Ющенко і все керівництво України нагадує чергового дволикого Януса: на Заході вони заявляють, що активно працюють і роблять успіхи, а всередині України вони мають зовсім інше обличчя", - обурилася Гонгадзе.

За її даними, до червня місяця минулого року практично "жодного успіху і жодного результату розслідування не було".

"Представники прокуратури України заявляють, що вони "важко працюють" і намагаються проводити розслідування, але я – як представниця потерпілої сторони – на жаль не маю практично жодної інформації про хід розслідування. Останній запит у прокуратуру ми зробили 24 грудня щодо питання про експертизу плівок майора Мельниченка – нажаль, жодної відповіді від прокуратури ми досі не отримали", - заявила Гонгадзе.

Як відомо, Парламентська Асамблея Ради Європи вимагає від влади України прийняти більш енергійні заходи по розслідуванню убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Парламентська Асамблея Ради Європи в рамках моніторингу України вирішила стежити за розслідуванням кримінальної справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе та інших резонансних злочинів.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Вдова Гонгадзе: Луценко покриває Пукача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути