понеділок, 28 листопада 2022 20:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Вцілів весь екіпаж: Порошенко показав, який вигляд має броньовик Shield після обстрілу "Градом"
6

Броньовик Shield після обстрілу "Градом" – усі члени екіпажу вціліли
Фото: facebook.com/yuri.biriukov
Два тижні тому ще один броньовик MLS Shield потрапив під мінометний обстріл
Броньовик Shield після обстрілу "Градом" – усі члени екіпажу вціліли
Броньовик Shield після обстрілу "Градом" – усі члени екіпажу вціліли
П'ятий президент Петро Порошенко передав десантникам 79-ї бригади 11 італійських бронемашин SHIELD влітку цьогоріч

Італійська бронемашина MLS Shield в Україні пройшла випробування реактивною системою залпового вогню "Град".

Ідеться про бронемашину, яку в серпні п'ятий президент Петро Порошенко з волонтерами передав українським десантникам. Про це повідомив волонтер Юрій Бірюков у Facebook.

"Це наш броньовик MLS Shield c позивним "Росомаха". Це сталося кілька днів тому, але ми не світили те, що сталося, чекаючи на закінчення процедури технічної евакуації. Тепер можна", – написав Бірюков.

За його словами, в момент атаки в бронемашині перебували сім членів екіпажу. І всі вижили.

"Машина пройшла через "прихід" "Града". Не можу вам передати, як це. Це не зрозуміти, не описати, не пояснити. Вогняне пекло й усвідомлення своєї повної вразливості. Сім осіб екіпажу. Усі вцілілі", – повідомив Бірюков.

Відреагував на цю історію і п'ятий президент.

"Моторошні кадри. Орки лютують на Донеччині, намагаючись бодай якось прикрити своє фіаско на півдні. А наші воїни щодня тримають фронт, тримають схід. Посічений Шилд змогли евакуювати не одразу. Але завдяки цій бронемашині – семеро хлопців, членів екіпажу, лишилися живі, в прямому сенсі, прорвавшись крізь "Град". Це сталося кілька днів тому. І це вже другий броньовик, який вивіз своїх пасажирів з пекла й зберіг їхні життя", – написав Порошенко у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко закупив велику партію зимової форми для воїнів

Два тижні тому ще один броньовик MLS Shield потрапив під мінометний обстріл. Тоді міна влучила у капот, але екіпаж теж уцілів.

"Хочу, щоб ви теж вдивилися в ці фото. Ми обов'язково переможемо. Тому що кожен з нас добре знає, що робить. Воїни – на фронті, а ми – для фронту", – наголосив Порошенко.

"Ось така статистика – ми з вами, кожен з наших донаторів загалом, а персональні донатори машин "Веном" і "Росомаха" особливо – ви врятували життя вісімнадцяти людей. І це не якась абстракція, не якісь приклади. Цілком конкретні вісімнадцять бійців ЗСУ, які живі завдяки нашим з вами броньовикам", – написав Бірюков.

Він також повідомив, що броньовики відновлять і знову відправлять на передову.

"Воно того варте", – наголосив Бірюков.

11 серпня Петро Порошенко передав десантникам 79-ї бригади 11 італійських бронемашин SHIELD, куплених спільно з волонтерами ГО "Справа Громад". Загальна вартість 11 машин перевищила €3 млн.

Порошенко розповів, що знадобилося три з половиною місяці, щоб після низки переговорів та отримання експортних ліцензій бронемашини прибули у ЗСУ. Вперше в історії бойові бронемашини були продані благодійному фонду та волонтерам з України. Контракт вдалося реалізувати максимально швидко за підтримки уряду Італії.

Зараз ви читаєте новину «Вцілів весь екіпаж: Порошенко показав, який вигляд має броньовик Shield після обстрілу "Градом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути