середа, 23 вересня 2009 16:48

Вбитий у Криму депутат був відомим відмивальником грошей

Вбитий у Криму депутат був відомим відмивальником грошей

Вбитий депутат міськради Керчі Сергій Ковальчук входив до близького кола керченського міського голови Олега Осадчого. Останнім часом Ковальчуком і його бізнесом активно зацікавилися співробітники правоохоронних органів.

Як пише веб-сервер-видання "Крымское Эхо", Ковальчук був застрелений сімома пострілами з дев"ятиміліметрової зброї при під"їзді до свого будинку. Вбитий не був публічною фігурою. Як член СДПУ(о) три роки тому Ковальчук став депутатом міської ради від блоку "Не так!".

"Всі роки свого депутатства він наполегливо відмовчувався, тому нікому з колег так і не вдалося дізнатися про його особисту чи партійну позицію ні по одному з питань, що обговорювалися".

У підприємницькому співтоваристві Керчі фірму Ковальчука "Мега-Альянс" знали як ділового посередника в обслуговуванні судів. Проте останнім часом Ковальчуком і його бізнесом активно зацікавилися співробітники правоохоронних органів.

"Як припускають добре інформовані джерела, це пов"язано з тим, що вбитий депутат входив у найближче коло керченського міського голови Олега Осадчого та грав в ньому вельми помітну роль підставної фігури з відмивання грошей, - пише "Крымское Эхо".

За інформацією видання, інформовані люди неодноразово попереджали покійного про негативні наслідки подібної близькості. Тепер вони не приховують своїх побоювань за життя інших учасників тіньового бізнес-проекту і з упевненістю передбачають подальший розвиток подій.

На їх думку, в найближчий час у Керчі почнеться широкомасштабна операція по зачистці міста, подібна тим, що проходили після вбивства віце-прем"єра Криму Олександра Сафонцева і керівника "Керчзовніштрансу" Валентини Синельникової.

"Сьогодні зрозуміле тільки одне: на кон поставлений не стільки бізнес, скільки політика - подібні кримінальні історії традиційно передують виборам", - резюмує видання.

Нагадаємо, що труп депутата міської ради Керчі Сергія Ковальчука був виявлений вчора на одній з керченських вулиць близько 9 годин вечора.

РІА "Новий регіон"

Зараз ви читаєте новину «Вбитий у Криму депутат був відомим відмивальником грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути