пʼятниця, 29 березня 2013 08:59

ВАСУ відмовився передавати скаргу Власенка щодо його мандату у Верховний суд

ВАСУ відмовився передавати скаргу Власенка щодо його мандату у Верховний суд
Власенко: "Це буде ще одним аргументом у моїй скарзі до Європейського суду з прав людини". Фото: dt.ua

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовив у передачі скарги Сергія Власенка про позбавлення його депутатського мандата на розгляд Верховного суду, повідомила прес-служба партії "Батьківщина" у п'ятницю.

"Незважаючи на очевидність підстав для передачі справи до Верховного суду, це рішення було цілком очікувано для мене, оскільки ВАСУ постійно демонструє свою рабську суть у відношенні до президента Януковича та його примхів. Це буде ще одним аргументом у моїй скарзі до Європейського суду з прав людини. Для опозиційних політиків в Україні немає правосуддя ні у кримінальних справах, як у Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших, ні в цивільних та адміністративних справах", - сказав Власенко.

"Батьківщина" сподівається, що Європейський суд з прав людини дасть об'єктивну оцінку судовій системі і стану демократії в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Галас довкола Власенка – ширма для боротьби за владу - Мороз

Власенко був обраний депутатом Верховної Ради за списками партії "Батьківщина" на парламентських виборах у жовтні 2012 року. Політик неодноразово підкреслював, що є не адвокатом, а захисником екс-прем'єра України Юлії Тимошенко. 22 лютого 2013 він заявив, що подав заяву до Ради адвокатів України з проханням скасувати його адвокатське свідоцтво.

6 березня 2013 Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позбавив депутатських повноважень Власенка, задовольнивши позов голови Верховної Ради Володимира Рибака. Позов спікера парламенту аргументували суміщенням Власенком депутатських повноважень і адвокатської діяльності.

12 березня Власенко подав заяву про перегляд рішення ВАСУ Верховним судом України.

Зараз ви читаєте новину «ВАСУ відмовився передавати скаргу Власенка щодо його мандату у Верховний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути