субота, 29 липня 2017 19:48

Вакарчук розповів, як побудувати успішну державу

Вакарчук розповів, як побудувати успішну державу
Фото: hochu.ua

Будьте соціально активні. Допомогайте благодійним організаціям, здавайте кров, беріть участь в краудсорсингових освітніх проектах, створюйте неурядові організації.

Про це пише у своєму блозі на "Українській Правді" лідер рок-гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, коментуючи книгу професора історії Єльського університету Тімоті Снайдера "Про тиранію: двадцять уроків з XX століття".

"Та що є найбільш важливим – робіть це за власним рішенням, не по наказу згори. Оберіть те, що вам найближче. Не чекайте, що держава чи лідери зроблять це за вас. Тирани завжди захочуть відібрати можливість вибору – більше регуляції в кожному елементі економіки чи суспільного життя – будуть вказувати, що дивитись, як говорити і, навіть, як слухати. З вибором у суспільстві розвивається свобода", – пише Вакарчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський актор виконав хіт "Океану Ельзи"

Будуйте та захищайте демократичні інститути, додає музикант:

"Без нашої підтримки вони впадуть під натиском авторитаризму. Саме демократичні інститути дозволяють нам не втратити свою порядність. Оберіть те, що ви можете захистити – районну газету, громадського активіста, важливий закон, волонтерську організацію – і захищайте: приходьте на публічні слухання, виходьте на демонстрації чи акції підтримки, здійснюйте тиск на владу. Помилково буде вважати, що правителі, які навіть прийшли до влади завдяки саме цим інститутам, не захочуть знищити їх, отримавши таку можливість. Вже не раз так робили. І зроблять ще. Просто для збереження влади".

"Історія не повторюється лише для тих, хто готовий вчитися на її уроках. Завдяки Майдану та ціною великої кількості життів ми уникли тиранії. Тож давайте вчити уроки історії та більше не наступати на ті самі граблі. Пам'ятайте – більшість авторитарних лідерів стали такими через те, що народ це їм дозволив. Не стійте осторонь. І не здавайтесь на початку шляху".

Святослав Вакарчук – український музикант, вокаліст, лідер рок-гурту "Океан Ельзи", композитор, громадський діяч.

Зараз ви читаєте новину «Вакарчук розповів, як побудувати успішну державу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути