Ексклюзиви
субота, 24 лютого 2018 19:48

Вакарчук може не піти на вибори за однієї умови

Вакарчук може не піти на вибори за однієї умови
Святослав Вакарчук має шанси на виборах президента, каже політолог Микола Давидюк. Фото: Facebook.com/okeanelzyofficial

Лідер "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук може піти на вибори президента, якщо перед ними не оголосять дострокові парламентські. Про це Gazeta.ua сказав політолог Микола Давидюк.

"Вакарчук намагається робити, щоб про нього не забували. Підтримує свою електоральну базу.

У деякі рейтинги його не включають, щоб імітувати відсутність підтримки. Він це розуміє і періодично про себе нагадує. Але не так часто — щоб не набридати і не бути схожим на класичних "печерських" політиків. Багато хто розуміє — Вакарчук може взяти участь у президентській кампанії заради парламентської. Тому планом про дострокові вибори його хочуть"збити", щоб не йшов у президенти. Такі сценарії можуть йти як від Порошенка, так і Тимошенко. До серпня не встигнуть "розкрутити" нову політичну партію, вона візьме менше. Тоді не факт, що Вакарчук піде далі. Якщо ж вибори будуть чергові — спочатку президентські, потім парламентські, то проведе у Верховну Раду велику команду.

Вакарчука-політика можуть "збити" достроковими виборами

Гра буде схожа, як із Кличком. Спочатку буде казати: ні. Все вирішиться ближче до осені. Якщо не буде позачергових виборів, то скоріше за все скаже: так. У протилежному випадку пояснить: ну я ж не обіцяв, що піду.

У Вакарчука є гарні стартові можливості. Важливо їх не втратити і не зробити фальстарту, зайвих кроків. Має шанси на виборах президента. 50% виборців досі не визначилися, за кого голосувати. Із них 20-30% при грамотній кампанії можуть підтримати", - каже експерт.

"Сучасний український політик повинен мати бачення майбутнього країни. Бо такі "супернові" політики, як Добкін, будуть маніпулювати минулим — де твій дід воював? коли Русь хрестили? А потрібна візія: коли побудуємо автобан, найбільший аеропорт у Європі, найкращий рівень життя. Він не повинен бути з вулиці. Людина має розуміти, як управляти системами. Із романтизмом — віддатися мрії країни, при цьому нормально керувати. Порошенко і Янукович не мріяли. У них - жорстка бухгалтерія", - вважає Давидюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко формує виборчий штаб

Святослав Вакарчук заявив, що перегляд фільму "Кіборги" надихнув його на роздуми. Успішний політик в Україні має бути кіборгом, вважає співак.

Зараз ви читаєте новину «Вакарчук може не піти на вибори за однієї умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути