пʼятниця, 21 червня 2013 19:30

Вадік "Румун" прийшов на суд у рожевій сорочці, а поїхав на "Фольксвагені"
9

Фото: Фото: Злата Угрин

Журналісти вимагають від Вадіка "Румуна" понад 22 тис. грн за відшкодування моральної та матеріальної шкоди.

- Снова эти фашисты, управы на них нет, - говорять між собою троє літніх жінок у коридорі Шевченківського райсуду Києва. Навпроти входу до будівлі стоять 20 "свободівців". Хлопці тримають партійні прапори та синьо-жовтні стяги. В руках деяких плакати "Найманців Януковича — під суд". Сьогодні, о 13.30 тут має відбутися судове засідання по справі побиття журналістів Ольги Сніцарчук та Влада Соделя на мітингу 18 травня. У Шевченківському райуправлінні міліції відкрили кримінальне провадження проти Вадима Тітушка за двома статтями: 125 "Умисне легке тілесне ушкодження" і 171 "Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста".

Мы — общество защиты Вадика, - пояснює одна з жінок. - Я из самого Нью-Йорка прилетела, чтобы поддержать парнишу.

Вбрана у чорну футболку в сіточку, на голові — великий капелюх такого ж кольору. Визирає на двір та крутить пальцем біля скроні:

Да пошли эти нацисты.

20-річний Вадим Тітушко заходить у залу судових засідань повільно. В обличчя людям не дивиться. Одягнутий у рожеву сорочку із візерунком та сірі брюки із відливом. Волосся намащене гелем, на лівій щоці — два шрами.

- Не надо фотографировать, - каже він журналістам і супить брови. Сідає за лаву обвинувачених та опускає голову. Повз нього проходять постраждалі Ольга Сніцарчук та Влад Содель. Сідають біля вікна. Сніцарчук — бліда, обличчя — розгублене. Тітушко помічає їх та голови не піднімає, тільки ритмічно стискає щелепи. У судову залу набивається близько 40 журналістів.

У нас є клопотання про фіксацію засідання від телеканалів, - каже суддя Радуська. Цікавиться у сторін, чи ті не проти. Обвинувачення та представник прокуратури не заперечують.

Раніше журналісти перекрутили ситуацію, - підіймається захисник Тітушка Сергій Олійник. - Назвали мого підзахисного "бандитом". Я заперечую.

Суддя дозволяє журналістам фіксувати хід справи. Під час перерви у невеличке приміщення набиваються ще десяток операторів. У кімнаті душно.

Після перерви прокурор подає клопотання викликати до суду свідків Сергія Громського, Валерія Івашкіна, Наталію Тарасовську та Дмитра Вікарського. Суддя одразу ж задовольняє його.

Висуваємо цивільний позов щодо відшкодування моральної та матеріально шкоди, - говорить адвокат постраждалих Олег Федорчук. Розмір відшкодування — 22 тис 940 грн. Саме таку суму заплатив Тітушко, щоб його випустили із СІЗО. Захист подає клопотання про арешт майна обвинувачуваного.

- Ну, ты смотри, они еще и заработать хотят, - переговорюються між собою на весь голос літні жінки. Сіли у третьому ряду. Не зводять очей із Сніцарчук та Соделя.

Будет у них грех, - каже білявка років 60 на вигляд. Представляється Наталією Степанівною. - Ты посмотри на того Соделя - здоровый мужик. В два раза выше Вадика. И мальчика обижает. Как так можно? Постеснялся бы.

И не говори, - відповідає їй інша і махає голою. - Вадик такой красивый, стройный, а эти. Головы не моют. Фу. Мне б такого мужичка как Вадик, эх.

Всі троє голосно сміються.

Суддя оголошує перерву. "Прихильниці Тітушка" обмахуються барвистими віялами. Сперечаються із журналістами.

Вадик умный, хорошый мальчик, мне б такого зятя, - говорить Наталія Степанівна.

Звідки ж ви знаєте, що він розумний? - сміються журналісти.

Это видно со всего, - обурюється жінка. Слина з її рота попадає на сидіння лавки. - А эта, журналистка, с позволения, засветиться захотела.

Жінки відвертають обличчя від фото- та відеокамер.

Вы наверное все з Галичины, - каже до журналістів.

Ті відвертаються і говорять між собою. З вікна зали видно як майорять на вітрі синьо-жовті стяги. Судді немає більше години.

Коли приходять каже, що позов щодо арешту майна Тітушка відхилено. Наступне засідання призначають на 10 год. 1 липня. Тітушко виходить із зали у супроводі стареньких жінок. До нього підбігають журналісти. Він швидко обходить, одну приобнімає рукою за стегно.

Вы все провокаторы! - говорить.

Виходить на двір. Поруч — його адвокат. Позаду троє жінок та п'ятеро міліціонерів. За ними біжать журналісти. "Найманець Януковича", - гукає йому "свободівець" і плює у бік Тітушка.

Той прямує на сусідню вулицю. Сідає у авто марки "Фольксваген" срібного кольору.

Удачи тебе, - кажуть йому на прощання спітнілі бабусі.

- Це авто міліціонерів, - говорить активіст "Дорожнього контролю" Андрій Дзиндзя. - Чоловік, який сів за кермо, йшов із правоохоронцями у формі. Та й номери викликають сумнів. На таких машинах часто їздять "під прикриттям", якщо стежать за кимось.

Після того, як Тітушка відпустили під заставу, від приміщення суду хлопця забрав позашляховик "БМВ".

Зараз ви читаєте новину «Вадік "Румун" прийшов на суд у рожевій сорочці, а поїхав на "Фольксвагені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

236

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути