четвер, 28 квітня 2022 02:09

Спецтема: Війна Росії проти України

В Запорізькій області тривають бої по всій території зіткнення - ОВА

В Запорізькій області тривають бої по всій території зіткнення - ОВА
В Запорізькій області тривають бої. Фото: Міноборони

На Запоріжжі тривають локальні бої по всій лінії зіткнення.

Російські війська продовжують спроби просунутись на схід від Гуляйполя та заволодіти Великою Новосілкою і покращити тактичне положення своєї армії в напрямку Запоріжжя. Успіху не мають, відходять із втратами, повідомляє Запорізька військова адміністрація.

У районі Гуляйполя полк "Азов" узяв у полон кілька мобілізованих із псевдореспублік Донбасу.

Мешканці тимчасово окупованої Василівки сьогодні вдень повідомляли про артилерійські обстріли. Звуки доносилися від залізничного вокзалу та в одному з житлових кварталів міста.

Генеральна прокуратура розпочала досудове розслідування за підозрою у колабораціонізмі самопроголошеного мера Енергодара Андрія Шевчика.

На тимчасово захоплених територіях Запорізької області окупанти оглядають оселі місцевих жителів у пошуках представників силових та правоохоронних структур України. Крім того, загарбники здійснюють перепис населення: пересування без документів, що засвідчують особу росіяни забороняють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія блокує Мелітополь і готується призивати мешканців для участі у війні

На початку тижня біля Мелітополя була зафіксована колонна з фур із заклеєними державними реєстраційними номерами та автомобілями супроводу, яка вивозила залишки сільгосптехніки та зерно з елеватора в бік Криму.

Військові рф захопили Мелітопольський міський краєзнавчий музей. Колаборанти вказали росіянам місце, де зберігається скіфське золото, що було виявлено археологами у 50-х роках минулого сторіччя.

У Мелітополі, Бердянську, Енергодарі та Токмаку російські військові допитують та обшукують журналістів. Вони також вилучають техніку у працівників засобів масової інформації та беруть у заручники тих, хто відмовляється співпрацювати, повідомляє правозахисна організація "Репортери без кордонів"

У Бердянську КП "Міськсвітло" припинило свою роботу через неможливість працювати у законодавчому полі України.

Українська акторка та власниця одного з модельних агентств для дітей Наталія Романіченко перейшла на бік окупантів та стала самопроголошеним "мером" Василівки Запорізької області.

Зараз ви читаєте новину «В Запорізькій області тривають бої по всій території зіткнення - ОВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути