середа, 31 серпня 2011 12:45

В Європарламенті вважають, що Україна хвора, та вилікувати її допоможе підписання Угоди про асоціацію

В Європарламенті вважають, що Україна хвора, та вилікувати її допоможе підписання Угоди про асоціацію

Якнайшвидше укладення Угоди про асоціацію з ЄС зробить неможливим використання закону в Україну в політичних цілях, вважає доповідач з економічної частини Угоди про асоціацію - зону вільної торгівлі Павло Залевський.

Виступаючи в середу в Брюсселі в Європейському парламенті з доповіддю щодо зони вільної торгівлі, Залевський закликав Європейський Парламент та Європейську комісію завершити переговори щодо укладення угоди з України якомога швидше.

"Ми повинні сказати, що угода про зону вільної торгівлі - це частина Угоди про асоціацію, і ми повинні підходити до неї в контексті нещодавніх подій в Україні. Ми знаємо, що колишнього прем'єра Юлію Тимошенко було заарештовано, багато важливих політиків було поміщено до в'язниці, і, я думаю, справедливо сказати, що закон в Україні використовується в політичних цілях ", - сказав доповідач.

Залевський зазначив, що багато колег у Європейському парламенті порушували це питання, верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон, яка "також говорила про те, що відбувається в Україні".

"Моя позиція така: якщо ми подивимося на українську ситуацію як на хворобу, недолік демократії, я думаю, що кращі ліки від цього - укласти цю Угоду про асоціацію якомога швидше, тому що ця угода змусить українську частину адаптувати європейські стандарти і закони, і буде неможливо їх не виконувати ", - заявив Залевський.

Доповідач висловився за те, щоб переговори щодо зоні вільної торгівлі було завершено вже у вересні.

Зараз ви читаєте новину «В Європарламенті вважають, що Україна хвора, та вилікувати її допоможе підписання Угоди про асоціацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути