субота, 18 січня 2014 10:57

У Великобританії вважають, що "диктаторські" закони відводять Україну від Європи

У Великобританії вважають, що "диктаторські" закони відводять Україну від Європи
Вільям Хейг Фото: theguardian.com

Міністри закордонних справ Великобританії Вільям Хейг і Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер відреагували на закони, прийняті 16 січня Верховною Радою і підписані президентом Віктором Януковичем. Вони вважають їх такими, що "обмежують особисті свободи громадян" та "відводять Україну від Європи", пише "Українська правда".

"Занепокоєний тим, що Верховна Рада прийняла закони, що обмежують особисті свободи. Уряд України повинен відстоювати демократичні цінності", - зазначив у своєму Twitter Хейг.

У свою чергу Штайнмайер підкреслив, що шлях, обраний президентом Януковичем - "шлях в нікуди", а "обмеження громадянських прав відводить країну від Європи".

Нагадаємо, 16 січня парламентська більшість ухвалила з порушенням процедур кілька законів, які утискають низку прав громадян і посилюють для влади можливість карати учасників акцій протесту й інших незгодних із діями влади. Серед запроваджених змін – повернення кримінального переслідування за "наклеп" і внесення до Кримінального кодексу статті про "екстремістську діяльність", яка визначається дуже широко.

Вчора, 17 січня, президент Віктор Янукович підписав "закони про диктатуру".

Зараз ви читаєте новину «У Великобританії вважають, що "диктаторські" закони відводять Україну від Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути