субота, 18 січня 2014 09:14

Законопроекти "чорної п'ятниці" були чітко спланованою спецоперацією - УДАР

Законопроекти "чорної п'ятниці" були чітко спланованою спецоперацією - УДАР

Не всі представники фракції Партії регіонів знали, за що вони голосують в сесійній залі 16 січня 2014 року. Багатьом "регіоналам" сказали, що буде голосуватися тільки законопроект про спрощення процедури притягнення до відповідальності народних депутатів, оскільки це єдиний документ, який пройшов розгляд комітету.

Про це заявив народний депутат від УДАРу, голова комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Віктор Чумак в ефірі телеканалу ТВі.

"Конституційний переворот в Україні відбувся ще в 2010 році, коли силою змінили Конституцію під президента Януковича. І саме звідти "ростуть ноги" сьогоднішніх подій", - зазначив "ударівець".

На думку депутата, те, що сталося 16 січня - це формалізація реальності. "Хіба раніше наша прокуратура не могла просто так посадити людину в тюрму, хіба раніше у нас міліція не била людей чи суди не виносили неправомірні рішення? Все це було і раніше. Сьогодні Партія регіонів просто зняла з себе "маску" і дала всім чітко зрозуміти, що їхня влада - бандитська, і вона буде обмежувати права людей в Україні так, як й це потрібно", - зазначив Віктор Чумак.

Він також додав, що голосування за скандальні законопроекти відбувалося під прикриттям прийняття бюджету. "Після прийняття бюджету, способом, який чітко був прописаний на папірці у Калетника, почали голосувати руками за ці законопроекти", - сказав Чумак.

За його словами, згідно з регламентом, якщо у депутата є сумніви щодо регламентної "чистоти" ухвалення закону, то він має повне право написати відповідну заяву, яка зупиняє процес підпису документа головою Верховної Ради і це було зроблено, однак спікер підписав ухвалені закони.

Зараз ви читаєте новину «Законопроекти "чорної п'ятниці" були чітко спланованою спецоперацією - УДАР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

93

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути