Ексклюзиви
субота, 18 січня 2014 07:00

Янукович оголосив війну власному народу - нардеп

Янукович оголосив війну власному народу - нардеп
Фото: radiosvoboda.org

Янукович та його оточення оголосило війну власному народу. Таку думку висловив народний депутат України Віталій Чугунніков, коментуючи результати голосування 16 січня 2014 року в парламенті, передає УНН.

За його словами, ухваленням антиконституційних законів режим засвідчив свій панічний страх перед громадянами та остаточно перевів політичну кризу у формат війни влади проти народу.

"16 січня ми усі вкотре переконалися, що парламентаризму в країні не існує. Провладна більшість у незрозумілий спосіб намагалася вчинити конституційний переворот та узаконити в країні диктатуру. Їхніми зусиллями Україна в один день перетворилася навіть не на Білорусь, а на Північну Корею. Проте авторитарний режим у Північній Кореї тримається лише завдяки повній ізоляції від усього світу. Україна ж поєднана зі світом мільйонами різних зв'язків. А тому авторитарний режим у ній приречений", - зазначив Віталій Чугунніков.

Нардеп підкреслив, що такими діями влада наочно продемонструвала, що вона не здатна адекватно реагувати на народний протест, що зворотних зв'язків із суспільством у державі немає. Чугунніков наголосив, що за півтора місяці немає жодних результатів розслідування масового побиття людей, жодний правоохоронець не притягнутий до відповідальності.

Замість цього, зауважив "ударівець" провладні депутати ухвалюють рішення про покарання учасників акцій протесту.

"Представники Партії регіонів зробили велику помилку, ухваливши антиконституційні закони, які вони не здатні виконувати. Адже відтепер в країні немає абсолютно чистого перед законом громадянина, є тільки ті, хто ще випадково не потрапив під приціл силовиків. Та разом з цим такі дії влади – це сигнал для органів влади США і країн ЄС. Народні депутати від ПР і КПУ, низка мажоритарних депутатів зробили своїми руками злочин проти прав людини. Ці люди мають отримати вовчий білет на в'їзд в країни США і ЄС", - підкреслив Віталій Чугунніков.

За його словами, щоб завадити повному встановленню диктатури, яку запроваджує Янукович, усі громадяни повинні сьогодні чинити активний спротив режиму. А тому партія "УДАР" закликає українців підтримати всеукраїнський страйк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак порушив як мінімум дві норми регламенту, підписавши закони

Нагадаємо, ВР 16 січня прийняла закон про внесення змін до "Закону України „Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян" (№ 3879), який забороняє "незаконне" збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, суддів та їх близьких родичів чи членів їх сімей.

Даний закон також встановлює кримінальну відповідальність за наклеп, посилює регулювання діяльності громадських організацій, дозволяє президенту та Верховній раді достроково припиняти повноваження членів Національної ради з питань телебачення та радомовлення, прирівнює інтернет-ЗМІ до інформаційних агентств.

Законопроект був зареєстрований у парламенті 14 січня. За словами юриста Інституту медіа права Ігоря Розкладая, закон був прийнятий Верховною Радою без дотримання процедури, публічного обговорення, без електронної фіксації та фактичного підрахунку голосів.

Нагадаємо, 16 січня 2014 року Верховна Рада України дозволила видавати зброю членам сімей суддів. За прийняття в цілому відповідного законопроекту № 3879 проголосувало 235 депутати при 226 мінімально необхідних.

17 січня Президент України Віктор Янукович підписав усі закони, прийняті ВР 16 січня, серед яких закони, які опозиція та світова спільнота назвала обмеженням свободи слова, прав людини та згортанням демократії.

Зараз ви читаєте новину «Янукович оголосив війну власному народу - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути