понеділок, 08 жовтня 2012 09:43

В Ужгороді заборонено оприлюднення результатів голосувань міськради

В Ужгороді заборонено оприлюднення результатів голосувань міськради
Фото: ukranews.com

Депутати міськради Ужгорода підтримали проект рішення "Про внесення змін до регламенту Ужгородської міської ради" і тим самим заборонили оприлюднення результатів голосувань сесій.

За відповідне рішення проголосувало 34 депутати з 54 присутніх (всього в міськраді 60 депутатів), пише "Комерсант-Україна".

Згідно з документом, ініціатором якого виступив депутат від Партії регіонів Анатолій Ковальський, ознайомитися з інформацією про те, хто з депутатів і з якої фракції голосував за чи проти того чи іншого рішення, буде заборонено. Раніше цим правом могли користуватися керівники фракцій, заздалегідь написавши на ім'я мера депутатський запит з проханням надати їм результати голосування сесії. Тепер такий доступ буде мати тільки міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українські багатії отримали статки не своєю працею, вони не розуміють слова "заробляти"

Рішення про таємне голосування не підтримали ряд опозиційних партій. "Регламент в міськраді і так був не прозорим, оскільки доступ до результатів голосування мали лише керівники фракцій. Зараз це обмеження посилили і зробили це для того, щоб використовувати в своїх цілях голоси тих депутатів, які не підтримали дане рішення ", - зазначив депутат міськради від фракції УДАР Ростислав Буланов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ зацікавилася 80-ти річною пенсіонеркою, яка агітувала проти "регіоналів"?

Він додав, що депутати мають намір оскаржити прийняття документа в суді. "Я сподіваюся, що ми доб'ємося скасування цього ганебного рішення", - заявив політик.

Зараз ви читаєте новину «В Ужгороді заборонено оприлюднення результатів голосувань міськради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути