четвер, 30 травня 2013 13:15

В УСПП "розбомбили" законопроект про підслуховування розмов по мобільному

В УСПП "розбомбили" законопроект про підслуховування розмов по мобільному
Олег Льовкін. Фото: tvi.ua

Автори законопроекту, який пропонує встановити стеження за абонентами мобільних операторів та інтернет-провайдерів, хочуть таким чином мати доступ до речей та документів, які містять інформацію про зв'язок абонента. А це є порушення закону України "Про захист персональних даних".

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив експерт з питань інформаційних технологій Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Олег Льовкін, коментуючи законопроект про внесення змін до ст.39 закону України "Про телекомунікації" щодо забезпечення кримінального провадження.

Льовкін, зокрема, розповів, що законопроектом передбачено доповнення ч.4 ст.39 закону України "Про телекомунікації" новими положеннями, згідно з якими технічні засоби, які оператори телекомунікацій зобов'язані за власний кошт встановлювати на своїх телекомунікаційних мережах, необхідні не лише для здійснення уповноваженими органами оперативно-розшукових заходів, а й для проведення негласних слідчих розшукових дій та забезпечення тимчасового доступу до речей і документів, які містять інформацію про зв'язок абонента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легалізація прослуховування мобільних телефонів узаконить політичну роль міліції

"Це значне розширення повноважень правоохоронних органів", - зазначив експерт.

За його словами, зараз є розбіжність між тим, що кажуть оператори телекомунікацій, і вимогами правоохоронних органів.

"Останні, звісно, наполягають на тому, щоб оператори не лише встановлювали, але й закуповували зазначені засоби для зняття інформації. Можливо, що правоохоронні органи таким способом намагаються тиснути на операторів телекомунікацій, аби ті своїм коштом придбали це обладнання. Проте для операторів це дуже і дуже обтяжливо", - підкреслив Льовкін.

Він також додав, що подібна законодавча ініціатива є порушенням закону України "Про захист персональних даних".

Зараз ви читаєте новину «В УСПП "розбомбили" законопроект про підслуховування розмов по мобільному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути