субота, 13 червня 2020 23:32

В Уряді визначилися з розділенням країни на територіальні громади

В Уряді визначилися з розділенням країни на територіальні громади
Визначилися з розділенням областей. Фото: Сегодня

На позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України було визначено адміністративні центри та затверджено межі територіальних громад усіх областей з доопрацюванням.

Проекти розпоряджень розроблені на основі затверджених Урядом перспективних планів формування територій громад областей, визначають адміністративні центри та затверджують території понад 1470 територіальних громад, інформує Міністерство розвитку громад та територій України.

Зараз існує вже понад 1000 об'єднаних територіальних громад, а по завершенню процесу децентралізації їх має стати 1 470. Кількість районів має скоротитися більше як втричі – з 490 до 129 районів.

"На підставі цих рішень, Центральна виборча комісія зможе призначити перші місцеві вибори у 2020 році на новій територіальній основі. Також прийняття цих розпоряджень забезпечить формування та функціонування спроможних територіальних громад, та відповідних органів місцевого самоврядування, здатних надавати населенню якісні послуги, створить більш комфортні умови для проживання жителів", – наголосив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінрегіон опублікував проєкт розподілу країни

Проекти розпоряджень Кабінету Міністрів України "Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад" розроблено відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

Зараз ви читаєте новину «В Уряді визначилися з розділенням країни на територіальні громади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути