вівторок, 27 листопада 2018 16:33

В уряді сказали, як працюватимуть школи у воєнний стан

В уряді сказали, як працюватимуть школи у воєнний стан
Школи у воєнний стан працюватимуть у звичному режимі, кажуть в уряді.

Запровадження воєнного стану в десяти областях не вплине на роботу навчальних закладів. Про це сказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

"Сьогодні, і ми сподіваємося, що надалі, жодних змін у роботі закладів освіти не передбачається. Це, зокрема, стосується роботи закладів, що розміщені на території десяти областей, де запроваджено воєнний стан. Про будь-які зміни, якщо вони трапляться, ми обов'язково оперативно інформуватимемо", - цитує міністра "Радіо Свобода".

Вносити зміни до пропускного режиму та графіку шкіл міністерство також не планує.

Однак у МОН уточнюють: введення воєнного стану дає можливість військовим адміністраціям, у разі їх створення, впливати на забезпечення закладів освіти, встановлювати посилену охорону, використовувати потужності та майно шкіл, а також регулювати роботу закладів, зокрема, запроваджувати комендантську годину.

Гриневич переконує: будь-які зміни в роботі шкіл матимуть місце тільки якщо "цього вимагатиме захист країни та, передусім, безпека дітей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун пояснила, як працюватимуть лікарні під час воєнного стану

Верховна Рада підтримала запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії. Рішення ухвалили на позачерговому засіданні 26 листопада.

Воєнний стан вводять з 28 листопада на 30 діб – до 9-ї години 28 грудня. Він поширюється на території Вінницької, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Чернігівської, Херсонської областей та внутрішні води Азово-Керченської акваторії.

Зараз ви читаєте новину «В уряді сказали, як працюватимуть школи у воєнний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути