неділя, 15 січня 2023 00:15

Спецтема: Війна Росії проти України

В Укренерго розповіли про стан української енергосистеми після терактів Росії 14 січня

В Укренерго розповіли про стан української енергосистеми після терактів Росії 14 січня
Найважча після російських терактів ситуація у двох регіонах України. Фото: t.me/dtek_ua

Російські терористичні акти проти української енергетичної системи 14 січня не призвели до втрати керованості та цілісності.

Однак у постраждалих від терактів регіонах спостерігається суттєвий дефіцит потужностей, написав голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький у Facebook.

"12 масована ракетна атака по енергосистемі України. Метою російських терористів сьогодні були електростанції, а також підстанції Укренерго. Завдяки Силам оборони України та заходам, які вживали енергетики під час ударів, керованість та цілісність енергосистеми збережена. Однак дефіцит в системі істотний" - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масований ракетний обстріл України: Кислиця різко звернувся до Радбезу ООН

За даними Кудрицького, найскладніша ситуація у двох регіонах - це Харківська та Львівська області. Там вже працюють ремонтні бригади.

Ремонтники також усувають пошкодження і відновлюють енергоживлення в інших постраждалих від терактів регіонах. Генерація набирає потужність, енергопостачання відновлюється.

В цілому, резюмував Кудрицький, чергова спроба російських терористів занурити Україну в темряву і холод провалилася завдяки діям військовослужбовців ЗСУ та енергетиків.

Під час масованого обстрілу України окупанти влучили у турбінне відділення енергоблока однієї з теплових електростанцій. Будівля зазнала значних руйнувань.

Президент України Володимир Зеленський увечері 14 січня повідомив, що після чергового російського теракту найскладніша ситуація з електрикою в Київській та Харківській областях. Робиться все можливе, щоб якомога швидше відновити генерацію і поставку електрики.

Зараз ви читаєте новину «В Укренерго розповіли про стан української енергосистеми після терактів Росії 14 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути