понеділок, 15 червня 2020 17:14

В Україну прибули 90 канадських військових інструкторів

В Україну прибули 90 канадських військових інструкторів
В Україні зустріли військових інструкторів з Канади. Фото: Facebook/Збройні сили Канади в Україні

Близько 90 солдатів Збройних сил Канади, більшість з яких належить до 1-го полку Канадської королівської кінної артилерії, прибули з Трентона (Онтаріо) в Україну 14 червня.

У Міжнародному аеропорті "Львів" ім. Данила Галицького їх зустрічали Почесний консул Канади у Львові Оксана Винницька-Юсипович, командувач оперативною групою підполковник Раян Стімпсон і сержант-майор Кріс Рігбі, повідомляється на сторінці Збройних сил Канади в Україні у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як тренується український десант

Військові приєднаються до своїх 60 колег, які уже перебувають на місцях для відновлення нарощування потенціалу Служби безпеки (НПСБ) з Службами безпеки України (СБУ).

"Прибуття військових 9 ротації Збройних сил Канади відіграє ключову роль у прагненні допомогти побудувати, розвинути та модернізувати потенціал СБУ", - говориться в повідомленні.

Статус партнера НАТО з розширеними можливостями свідчить про наближення України до стандартів Північноатлантичного альянсу. Нове партнерство також дає Україні нові можливості для проведення військових навчань з країнами НАТО, заявила віцепрем'єрка з питань євроінтеграції Ольга Стефанишина.

Зараз ви читаєте новину «В Україну прибули 90 канадських військових інструкторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути