четвер, 01 грудня 2022 22:59

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні заборонять РПЦ і повернуть Лавру до державної власності – Зеленський

В Україні заборонять РПЦ і повернуть Лавру до державної власності – Зеленський
Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна взялася за московських попів. Фото: Українська правда

Рада національної безпеки і оборони доручила Кабміну внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо діяльності Російської православної церкви і афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації релігійних організацій.

РНБО на черговому засіданні розглянуло численні факти звʼязків окремих релігійних кіл в Україні з державою-агресором, повідомив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення, інформує Gazeta.ua.

РНБО також вимагає забезпечити перевірку наявності правових підстав і дотримання умов користування релігійними організаціями майном, яке перебуває на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прославляли "русскую землю" та заперечували право України на незалежність: СБУ викрила монашок на Закарпатті

Відбудеться реформа Державної служби з етнополітики та свободи совісті, яка дасть їй змогу реально захищати права та законні інтереси українців і держави.

Цій службі доручено забезпечити проведення релігієзнавчої експертизи Статуту про управління УПЦ на наявність церковно-канонічного зв'язку з Московським патріархатом і за необхідності вжити передбачених законом заходів.

Усім органам, до компетенції яких належать питання у сфері забезпечення національної безпеки, активізувати заходи з виявлення та протидії підривній діяльності російських спецслужб у релігійному середовищі України. І застосувати персональні санкції. Прізвища обіцяють оприлюднити невдовзі.

"Ми забезпечимо для нашої держави всю повноту незалежності. Зокрема, духовну незалежність. Ми ніколи й нікому не дозволимо будувати імперію всередині української душі", – сказав президент.

Працівники Служби безпеки України 22 листопада здійснювали на території Києво-Печерської лаври у Києві контррозвідувальні безпекові заходи. Вони відбувлися в межах "системної роботи" з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні. Про це повідомила пресслужба СБУ. До заходів за безпосередньої участі представників церкви долучили також Нацполіцію та Нацгвардію, зазначили в СБУ.

Українців вкотре обурили дії представників Московського патріархату. В інтернет потрапило відео, на якому священик МП під час проповіді проклинає Службу безпеки України. Служитель запевняє присутніх, що у нас із Росією "сварка", і закликає не змінювати віру і не переходити до ПЦУ.

Зараз ви читаєте новину «В Україні заборонять РПЦ і повернуть Лавру до державної власності – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути