вівторок, 23 січня 2024 22:42

В Україні створять Раду з підтримки підприємництва. До складу увійдуть представники бізнесу

В Україні створять Раду з підтримки підприємництва. До складу увійдуть представники бізнесу
Президент України Володимир Зеленський повідомив про економічні кроки. Фото: Офіс президента

Ради національної безпеки і оборони України прийняла низку важливих рішень щодо економічної безпеки та економічної стабільності України у час воєнного стану.

Визначені кроки, які допоможуть українським підприємцям і державним інституціям подолати увесь комплекс економічних проблем, під час традиційного відеозвернення заявив президент України Володимир Зеленський, пише Gazeta.ua.

"Буде сформовано Раду з підтримки підприємництва: до її складу увійдуть представники саме бізнесу. Це відомі імена, відомі очільники українських компаній. Бізнес, який працює заради мільйонів людей. Технологічний бізнес, фінанси, послуги та інші галузі. Різні галузі, щоб були різні погляди", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є серйозні питання" - Зеленський зробив заяву про бізнес і правоохоронців

Уряд також представить зміни до закону про Бюро економічної безпеки та деяких інших законів, щоб максимально обмежити потенціал будь-якого можливого тиску на "білий", легальний бізнес.

Мораторій на проведення процесуальних дій, які можуть заблокувати роботу підприємства, буде визначено в терміні трьох місяців, зазначив президент.

Також проведуть аудит системи моніторингу ризиків податкових накладних.

"Держава свою частину морального договору з бізнесом виконає. Важливо, щоб і кожен із підприємців в Україні виконав свою частину домовленостей: бізнес сплачує податки, працює легально, "в білу", поважає працівників і працівниць і точно не працює з Росією. Всі ми працюємо лише на українську перемогу!", - підсумував Зеленський.

Головна мета державної політики у сфері економічної мобілізації країни - коректно визначати пріоритети, на яких ми як суспільство і як держава маємо зосередитись. Бо війна вимагає мобілізації тилу не тільки для виробництва зброї, але й для забезпечення війни грошима, забезпечення того ж виробництва електрикою і теплом, створення нормальних умов для життя в Україні цивільного населення, написав бізнесмен і експерт у сфері енергетики Олександр Кацуба.

Держава має діяти прагматично: якщо піднімати податки - то у відповідь спрощувати адміністрування, потрібно максимально завантажити українські державні та приватні компанії замовленнями для Сил оборони, розповсюдити державну кредитну програму 5-7-9 на всі підприємства, які виробляють товари для потреб Сил оборони, потрібно працювати над тим, щоб повертати кваліфікованих працівників з-за кордону чи вербувати іноземних спеціалістів для ключових галузей економіки - воєнного виробництва, енергетики, технологічної промисловості, зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «В Україні створять Раду з підтримки підприємництва. До складу увійдуть представники бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути