неділя, 11 липня 2010 15:30

В Україні приховують значне зростання злочинністі - Москаль

В Україні приховують значне зростання злочинністі - Москаль

В Україні фіксується небачений сплеск злочинності, переконаний перший заступник голови Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Геннадій Москаль.

"Страшна ситуація! За останні 19 років такого ще не було за моєї пам"яті. Немає жодного регіону, де злочинність падає. Навіть в західних областях, де традиційно низький рівень злочинності, на Івано-Франківщині, Волині, Львівщині, Тернопільщині з початку року злочинність зросла на 30-40 відсотків".

На Дніпропетровщині – на 72 відсотки. Днями прокурор регіону Михайло Косюта називав 64%. Москаль впевнений, що прокурор бачив цифри за останні 5 місяців, він ще не знає, що злочини продовжують рости.

"Причина в тому, що правоохоронні органи обезголовлені. Заберіть токарів і фрезерувальників з заводу і найміть на роботу практикантів. Відбулось те саме. До такої дурості навіть у 2005 році не дійшло", - каже Москаль".

За його словами людей на роботу в міліцію зараз беруть не за рівнем професійності, а за принципом відданості Партії регіонів.

"Вже дійшли до начальників райвідділів. До мишей колупались, як каже Кравчук. Ситуація повністю втрачена, бо роботу міліції треба тримати під постійним контролем. Нема ані стратегії, ані тактики, ані кадрів. Ситуація схожа на Німеччину 44-го року, коли до армії брали всіх, хто залишився в тилу: хворих і кульгавих. На мої запити статистики по злочинності не повідомляють. Роблять усе, щоб її взагалі ніхто не побачив. Справжні цифри йдуть тільки в одному примірнику міністру.  А він у сейф ховає. Жодних заходів не вживає", - зазначив депутат.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Україні приховують значне зростання злочинністі - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути