середа, 25 березня 2015 10:36

В Україні почалась не війна олігархів, а війна проти олігархів - експерт

В Україні почалась не війна олігархів, а війна проти олігархів - експерт

"Сучасні процеси можна більш точно оцінити як початок війни проти олігархів, аніж як війну між олігархами" - вважає політолог Володимир Фесенко.

"Одна із головних причин недостатності інституційних реформ, незадовільний рівень боротьби з корупцією - це завеликий вплив олігархів на українську політику і економіку.

Кілька важливих ініціатив у парламенті були провалені олігархічним лобі, і в той же час неодноразово апетити олігархів були захищені у питаннях рентних платежів та кадрових призначень.

Зараз в епіцентрі конфлікту інтересів держави і олігархів опинилася постать Ігоря Коломойського, який претендував на роль головного олігарха країни і не хоче повертати державі те, що їй належить. Цей конфлікт ще не розв'язаний, але одним з його переможців вже став Олег Ляшко. Він був одним з головних ініціаторів змін закону про акціонерні товариства, який врешті решт і став детонатором цього конфлікту. Його законопроект про акціонерні товариства повертав державі контроль над її ж підприємствами і таким чином руйнував економічні схеми не лише І.Коломойського, але і інших олігархів. Не здивуюсь, якщо Олег Ляшко знов спробує очолити антиолігархічну кампанію, вимагаючи розкуркулення не лише Коломойського, і отримати на цьому відповідні політичні дивіденди.

В боротьбі за деолігархізацію політичної і економічної системи, яка лише починається з конфлікту "Держава проти Коломойського", співпадають інтереси Президента Порошенко і лідера Радикальної партії О.Ляшка, а головне вони співпадають з інтересами та настроями більшості українців, які прагнуть розкуркулення олігархів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні почалась не війна олігархів, а війна проти олігархів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути