субота, 01 грудня 2012 08:41

"В Україні немає жодної людини, яка вірить у справедливість судів" — Корчинський

"В Україні немає жодної людини, яка вірить у справедливість судів" — Корчинський
Кожен має право захистити себе від несправедливого рішення суду, наголошує політолог Фото: glavred.info

На нинішню систему треба тиснути через багатолюдні мітинги. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив політолог Дмитро Корчинський.

У неділю, 25 листопада, кілька тисяч футбольних фанатів вийшли на вулиці Києва, вимагаючи звільнити з тюрми Дмитра Павліченка та його сина Сергія. Чоловіків засудили за вбивство судді Шевченківського райсуду столиці Сергія Зубкова, який виніс рішення про позбавлення Павліченків частини житла. Дмитра ув'язнили довічно, Сергія – на 13 років. Колона протестувальників пройшла центром столиці до Лук'янівського СІЗО, де утримують засуджених.

"Якщо Павліченки не вбивали суддю, вони є просто жертвами суддівського й міліцейського свавілля. Таких дуже багато в Україні. А от якщо вбили – тоді вони мстилися системі. Їх треба витягати з в'язниці будь-яким коштом. Тоді цей марш фанатів – виступ проти свавілля судової системи. В Україні немає жодної людини, яка вірить у справедливість судів. А якщо люди не вірять у це, та й самі судді теж не вірять, – отже, всі рішення судів є підозрілими", - наголосив Корчинський.

Політолог зауважив, що кожен має право захистити себе від несправедливого рішення суду.

"В тому числі й насильницьки. Це неодноразово було в нашій історії. Такі люди і змінять врешті-решт судову систему, зробивши суддів бодай трохи притомнішими. Вони єдині, кого ця система по-справжньому боїться. Тому все суспільство таких месників має захищати", - підкреслив він.

Корчинський зауважив, що наші фанати проявили себе як найнезлостивіші у світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасниками маршу фанатів зацікавилася Служба безпеки

"У будь-якій європейській країні за такої масовості були б багатогодинні бійки з поліцією, підпалені автомобілі, розбиті вітрини, погромлений центр. А українські вболівальники показали, що навіть тисячами не є загрозою громадському спокою. Отже, з ними можна не рахуватися. Але те, що так багато молодих людей вийшли протестувати проти свавілля правоохоронців, це – моральна поразка влади. Усі бачать, що народ підтримує своїх захисників. Міліція сильно прорахувалася, коли "брала" Павліченків", - наголосив політолог.

Думки експерті стосовно того, що може зробити уряд для порятунку економіки, читайте у журналі "Країна" № 46 (149) за 29 листопада 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"В Україні немає жодної людини, яка вірить у справедливість судів" — Корчинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути