понеділок, 21 лютого 2011 22:12

В Україні немає русифікації, навіть Азаров вчить українську - Герман

В Україні немає русифікації, навіть Азаров вчить українську - Герман

Україна немає русифікації - українська мова вчить навіть Прем'єр-міністр Микола Азаров, який не зробив це за 20 років незалежності країни. Про це в коментарі заявила заступник глави Адміністрації Президента України Ганна Герман.

"Я думаю, що все більше і більше з кожним роком ми чуємо українську мову в Україну. І те, що сьогодні батьки в Донецьку і Луганську відстоюють україномовні школи - це надзвичайно позитивний процес. Ще кілька років тому, коли ми їхали в цей регіон, батьки скаржилися, що в першому класі дітей навчають українською мовою. Таким чином, сьогодні любов, повагу і тяга до української мови зростає ", - підкреслила Г. Герман.

"Подивіться: навіть Азаров вчить українську мову. Виходить у нього це добре чи в чомусь не дуже - але він хоче вчити мову і намагається це робити. А за 20 років незалежності він цього не робив. І я б не говорила про рівень. Людині потрібно допомагати навчитися. Тому що це надзвичайно позитивно, - зазначила заступник глави АП.

За її словами, таким чином стверджується незалежність України, її культура і цінності.

"Те, що Президент Віктор Янукович посилає в бібліотеку в Москву україномовні книги зі своєї бібліотеки, свідчить про те, що ми утверджуємося як народ, держава, і як громадяни держави, - додала Г. Герман. - Справа не в тому, скільки говорити про українізації. Може бути, якщо ми менше про це говоримо, то процес йде куди швидше. Ющенко гнав коней поперед себе - і до чого це призвело?

Люди не люблять, коли їм що-небудь нав'язують, тим більше українці.
За словами заступника голови АП, "українці звикли завжди все робити наперекір".

"Приміром, наперекір Міністру Табачнику. Якби він нав'язував студентам українську мову, то вони б боролися з цим. Сьогодні він нав'язує їм щось інше - вони відповідають дзеркально, вимагаючи українську мову. Так що мені іноді здається, що, може бути , це у Табачника така тактика, щоб на сході України виступали за українську мову? Ну, якщо так - браво! "- відзначила, сміючись, Г. Герман.

"Я завжди кажу: головне - результат. Тому що головне - розбудити любов до української мови. Побудувати школу - це дуже просто, тому що це цеглу, цемент, дерево і гроші. А ось пробудити любов до рідної мови - це дуже важливо", - сказала А. Герман.

Сьогодні у всьому світі відзначають Міжнародний день рідної мови під егідою ЮНЕСКО.

Зараз ви читаєте новину «В Україні немає русифікації, навіть Азаров вчить українську - Герман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути