четвер, 17 січня 2019 09:22

В Україні можна зробити економічне диво - ветеран АТО

Скандинавська модель держави — ідеальна для України. Мова йде не про раптове перетворення на нову Швецію, а про модель людиноорієнтованої держави.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів ветеран АТО Тарас Костанчук, керівник військово-патріотичного об'єднання учасників АТО "Сармат" і голова "Партії захисників України".

Автор: "Партія захисників України"
  Голова "Партії захисників України" Тарас Костанчук: "Скандинавська модель держави — ідеальна для України. Мова йде не про раптове перетворення на нову Швецію, а про модель людиноорієнтованої держави"
Голова "Партії захисників України" Тарас Костанчук: "Скандинавська модель держави — ідеальна для України. Мова йде не про раптове перетворення на нову Швецію, а про модель людиноорієнтованої держави"

"Кожна країна або об'єднання країн, як Євросоюз, має свою ідею, ідеологію, менталітет, - каже Тарас Костанчук. - Кожна модель має переваги і недоліки. У США, наприклад, це успіх. Кожна людина прагне досягнути так званої "великої американської мрії" – гроші та слава. Перевага такої системи в тому, що вона сприяє швидкому економічному та технологічному розвитку. Недоліки у тому, що кожна людина живе в умовах постійних змагань, гонитви за успіхом. Прагне бути кращою за сусіда, колегу. Стати продавцем місяця, бізнесменом року, найуспішнішим менеджером, адвокатом. Психіка людини не витримує такого тиску. Тому в США найвищій показник немотивованої злочинності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні не можна вирішувати проблем окремих категорій населення — ветеран АТО

Особливість великих країн Євросоюзу в тому, що там люди постійно протистоять владі. Громадяни хочуть більше свобод, влада проводить непопулярні реформи. Саме тому зараз багато розмов про нестабільність і туманне майбутнє Євросоюзу.

Модель країн Сходу повністю ігнорує особисті інтереси людини. Там панує держава і кожна людина - лише маленькій ґвинтик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі проблеми в Україні від пасивності людей — ветеран АТО

Однак у Європі існує група держав, яку ми називаємо скандинавськими. Скандинавська модель держави сьогодні є найкращою. Влада цих країн ретельно вивчає потреби кожної людини і бачить своє завдання в тому, щоб швидше ці потреби задовольнити. Влада працює на людей, не на себе.

В Азії теж є такі країни: Сингапур, Малайзія, Нова Зеландія. В Україні можна зробити власне економічне диво".

Повне інтерв'ю читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «В Україні можна зробити економічне диво - ветеран АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути