понеділок, 24 грудня 2012 20:40

"В українському уряді збереглася квота російської імперії" - "свободівець"

"В українському уряді збереглася квота російської імперії"  - "свободівець"
Андрій Мохник. Фото: baseofmp3.com

У новому складі українського уряду зберіглася креатура Кремля.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат від партії ВО "Свобода" Андрій Мохник.

"Росія буде використовувати всі важелі як зовнішні так і внутрішні, аби затягнути Україну до Митного союзу", - підкреслив він.

"Свободівець" наголосив, що вплив Росії на українську політику видно по складу нового уряду.

"Сьогодні ми бачимо, що квота російської імперії в українському уряді збереглася. Про це свідчить призначення Табачника, який проводить українофобську політику в гуманітарній сфері, який вириває з підручників історії сторінки української історії — Голодомор, УПА, який деукраїнізує освіту. Те саме стосується і призначення Лебедєва (Міністр оборон Павло Лебедєв), та й ще можна подивитися й інших. По суті, п'ята колона сьогодні серйозно представлена в уряді Азарова", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр переконаний, що знайде компроміс між ЄС і МС?

Саме тому, на думку Мохника, Росії треба протистояти як в зовнішньому плані, так і всередині країни.

"Треба протистояти цьому, коли ми будемо бачити, що уряд Азарова нас буде вести у Мвсередитний союз. Для цього треба залучати громаду, треба вести роз'яснювальну роботу і треба бути готовими дати відсіч будь-яким намаганням втягнути України в Митний союз. При чому, не тільки на рівні Верховної Ради, а й на рівні українського суспільства, нації", - підкреслив нардеп.

Водночас, говорячи про те, чому квота Кремля в уряді України зберіглася, однак візит Віктора Януковича до Москви було скасовано, він зауважив:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія досі не змогла змиритися з існуванням незалежної України - екс-міністр

"Це підтверджує тільки одне: Путін з візиту Януковича хотів отримати все. А Янукович хотів з ним побавитися в політику. Насправді, думаю, особисті питання, які хоче вирішити Янукович, не мали б впливати на те, чи буде Україна у Митному союзі, чи ні. Однозначно, законодавство України говорить , що Україна має європейський вектор розвитку. І над цим треба працювати. Якщо Янукович наважиться зробити крок в бік Москви, він може отримати серйозну проблему всередині. Я думаю, українське суспільство йому цього не спустить".

Зараз ви читаєте новину «"В українському уряді збереглася квота російської імперії" - "свободівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути